Αφρικανικές ακρίδες απειλούν την Ευρώπη

0

1196-akrida07.jpg

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, από το Μαρόκο υπάρχει απειλή να ταξιδέψουν μέσω του Γιβραλτάρ στην Ευρώπη εκατομμύρια ακρίδες.
Ήδη η Ισπανία έχει ήδη στείλει εννέα ψεκαστικά αεροπλάνα στο Μαρόκο για να καταπολεμήσει την επιδρομή των ακρίδων, που εξαπλώνεται στις αραβικές χώρες της Βορειοδυτικής Αφρικής. Είναι η χειρότερη επιδρομή από ακρίδες που συμβαίνει από το 1986. Σμήνη από εκατομμύρια έντομα καταστρέφουν κάθε καλλιέργεια στο πέρασμά τους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι αν δεν αντιμετωπιστούν τα νέφη με τις ακρίδες, το μήκος των οποίων φτάνει τα 15 cm, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν χιλιάδες καλλιέργειες στο Μαρόκο, στο Αλγέρι και στη Τυνησία, ενώ αν ο άνεμος βοηθήσει μπορεί να μεταφερθούν βόρεια και προς την Ευρώπη.
Είναι ευκολότερο να αντιμετωπισθούν στην έρημο παρά όταν περάσουν την Μεσόγειο και φτάσουν στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο είδος ακρίδας αναπτύσσεται στην έρημο της Σαχάρας και ταξιδεύει προς τον Βορρά και προς τον Νότο ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων