Ενημερωτική εκδήλωση από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

1211-ksainfo.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksa@huntersclub.gr

Θεσσαλονίκη 14/6/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενημέρωση μελών Κ.Σ. Αμπελοκήπων για τις Άδειες Κατοχής Όπλων, την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των κυνηγόσκυλων και τις Προστατευόμενες Περιοχές»

Για τρία σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα τους κυνηγούς ενημερώθηκαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος στις 7 Ιουνίου στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Αμπελοκήπων. Η προσέλευση και η συμμετοχή των κυνηγών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους για ενημέρωση.

Το πρώτο θέμα αφορά τις μεταβολές που επήλθαν τελευταία ως προς τη διαδικασία απόκτησης και ανανέωσης των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, που έχουν προκαλέσει σύγχυση και έχουν δημιουργήσει απορίες στους κυνηγούς. Για το θέμα αυτό προσεκλήθη ως ομιλητής – και τον ευχαριστούμε θερμά που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας – ο προϊστάμενος του τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδ/νσης Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Ζησιμόπουλος. Ο κ. Ζησιμόπουλος ανέπτυξε το θέμα, ενημερώνοντας για τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων που λήγουν – εφόσον έχει παρέλθει δεκαετία από την ημερομηνία έκδοσής τους, για τις διατάξεις σχετικά με τη μεταφορά και τους όρους ασφαλούς φύλαξης των όπλων και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.

Για το δεύτερο ζήτημα, την υποχρεωτική τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας στα κυνηγόσκυλα, μίλησε ο κτηνίατρος κ. Βασίλειος Βενιός, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό και τη χρησιμότητα του μέτρου αυτού, στη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη της διαδικασίας τοποθέτησης του μικροτσίπ, για να διαπιστώσουν οι κυνηγοί πόσο απλή, ακίνδυνη και σύντομη είναι. Και για το θέμα αυτό ακολούθησε συζήτηση με τα παρόντα μέλη του Κ.Σ. Αμπελοκήπων, που έθεσαν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Τέλος ο Διευθυντής της Στ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας–Θράκης, δρ Δασολόγος–Θηραματολόγος Περικλής Μπίρτσας ανέπτυξε το θέμα «Προστατευόμενες περιοχές και θήρα» ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους κυνηγούς για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στις περιοχές που περιλαμβάνονται στη συνθήκη Ramsar, τη Natura 2000, τα Εθνικά Πάρκα κ.λπ., και για τις κινήσεις των κυνηγετικών οργανώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων