Περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών Θεσσαλίας

0

1212-zkothlogo.gif

Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος) ΤΗΛ-FAX 0410-282982 &231297 ΛΑΡΙΣΑ
Url: www.komthes.gr
e-mail: komthes@otenet.gr

Λάρισα: 18/06/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και που άφησε τους μικρούς μαθητές με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Και σε αυτήν την χρονιά όπως άλλωστε και τις προηγούμενες είχαμε την έντονη δραστηριοποίηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία και γυμνάσια όλης της Θεσσαλίας. Ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας παρουσίαζε μέσω φορητού υπολογιστή δύο πάρα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα διάρκειας μίας εκπαιδευτικής ώρας το καθένα:

· Το πρώτο είχε σχέση με το τι είναι οικοσύστημα, ποιοι παράγοντες συνθέτουν ένα οικοσύστημα, πως αλληλεπιδρούν αυτοί μεταξύ τους κτλ. Καθώς και τι είναι κυνήγι, ποιος ο ρόλος του κυνηγιού στο οικοσύστημα και βέβαια ποια τα έργα και οι προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων για την προστασία και σωστή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

· Το δεύτερο πρόγραμμα είναι μια περιήγηση και γνωριμία των παιδιών με τα είδη της Ελληνικής πανίδας μέσα από φωτογραφίες , ήχους και φωνές των ειδών που απαρτίζουν την πανίδα της χώρας μας!

Μετά το τέλος της προβολής ακολουθούσε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την καλλίτερη κατανόηση της λειτουργίας των οικοσυστημάτων και την επίλυση των αποριών.

Εκτός από τα προγράμματα προβολής μέσα σε αίθουσες η Ομοσπονδία συμμετείχε και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο φυσικό περιβάλλον με ξεναγήσεις στην φύση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων