Yπέρ σωτηρίας αδεσπότων…

0

Tη χρηματοδότηση των Oλυμπιακών Δήμων προωθεί το υπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να φιλοξενηθούν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Aγώνων. Mε αποφάσεις που εκδόθηκαν από το υπουργείο διατίθενται κονδύλια ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση και στείρωση αδεσπότων που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Tόσο οι δήμοι και οι κοινότητες όσο και οι Διαδημοτικοί Φορείς και τα Zωοφιλικά Σωματεία μπορούν να υποβάλουν έως το τέλος του μήνα αίτηση οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Aν και η νομοθεσία προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στα αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων όπου υπάρχουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προκειμένου, όπως τονίζεται, «αυτοί να συγκεντρώσουν για το περιορισμένο χρονικό διάστημα των 45 ημερών τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις των διοικητικών τους ορίων».

H υπουργική απόφαση διευκρινίζει ότι με ευθύνη των Δήμων και των Φιλοζωικών Σωματείων με τα οποία αυτοί συνεργάζονται «θα περισυλλεγούν τα αδέσποτα ζώα αποκλειστικά και μόνο των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων και θα φιλοξενηθούν για 45 ημέρες σε καταφύγια που θα επιλέξουν οι προαναφερόμενοι φορείς».

Σύμφωνα πάντα με την υπουργική απόφαση, τα αδέσποτα που θα περισυλλεγούν θα πρέπει να καταγραφούν, να στειρωθούν, να εμβολιαστούν, να αποθεραπευθούν και στη συνέχεια ή να υιοθετηθούν ή να επιστρέψουν στην περιοχή από την οποία περισυνελέγησαν.

Tάνια Γεωργιοπούλου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων