Το κυνήγι, οι εκλογές και …τα θύματα!

0

Ο Κυνηγός από τη φύση του δεν έχει συνηθίσει να παίζει το ρόλο του θύματος. Απεναντίας είναι ένας τύπος ο οποίος μπορεί, πολλές φορές, να έχει τις ιδιοτροπίες του, αλλά πάντα διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του “καθαρόαιμου” είναι δηλαδή εγωιστής, επίμονος και πάνω από όλα αξιοπρεπής. Μερικές φορές μάλιστα, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν, γίνεται και επιθετικός. Θα μου πείτε τώρα, γιατί μας τα λες όλα αυτά και μας ζαλίζεις, πού θες να το πάς; Δεν είναι πάντως και πολύ δύσκολο να καταλάβετε που το πάω, άλλωστε ο τίτλος του κειμένου είναι άκρως διαφωτιστικός. Μπορείτε φίλοι κυνηγοί να μου πείτε τι έγινε στις ευρωεκλογές και το κόμμα Ελλήνων κυνηγών δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο;

Επειδή όλοι, λίγο-πολύ, είμαστε υποψιασμένοι και επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε θύματα, έχω ευθύς εξαρχής να σας πω ότι οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο σε μία πλευρά, και μάλιστα αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί τις περισσότερες ίσως θα έπρεπε να τις αναζητήσουμε μέσα στο ίδιο το κόμμα των κυνηγών. Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς ένα κόμμα που ετοιμάζεται τόσο καιρό γι’ αυτές τις εκλογές, να μένει έξω τελικά επειδή είχε ελλείψεις ο φάκελος της υποψηφιότητας. Μου θυμίζει τον κυνηγό που δεν χτυπάει το λαγό επειδή στο όπλο του είχε ψιλά σκάγια και μετά του φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο.

Τα στελέχη του κόμματος των κυνηγών λένε ότι υπήρχε «ρεύμα» και τα αντίπαλα κόμματα, κυρίως τα δύο μεγάλα, φοβήθηκαν τις διαρροές που θα είχαν προς τους κυνηγούς. Ένας μάλιστα από τους παραλίγο υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΕΚ είχε δηλώσει στην τηλεόραση, πριν τις εκλογές, ότι υπήρχε γκάλοπ που έδειχνε ότι το κόμμα των κυνηγών εξασφάλιζε ποσοστό έκπληξη που έφθανε τις 4,5 μονάδες. Εγώ τα δέχομαι όλα αυτά, αλλά ξαναβάζω το ίδιο ερώτημα, είναι δυνατόν [και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις] να μένεις έξω από τις εκλογές επειδή ο φάκελος της υποψηφιότητάς σου είναι ελλιπής;

Αγαπητοί φίλοι κάτι δεν μου κάθεται καλά στο σενάριο που κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν για τον αποκλεισμό του ΚΕΚ από τις ευρωεκλογές. Είναι σίγουρο ότι πίσω από αυτό τον αποκλεισμό κρύβονται διάφορες σκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να ψάξουμε κυρίως στα κόμματα εξουσίας που σίγουρα δεν βλέπουν με καλό μάτι το ΚΕΚ αλλά και στις διασυνδέσεις που υπάρχουν γενικότερα μεταξύ των στελεχών των κομμάτων. Είναι γνωστό ότι το ΚΕΚ και στο παρελθόν είχε δεχτεί πιέσεις για την μη κάθοδο του στις εκλογές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες πολλές φορές είναι υπέρμετρες οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι αυτός ο αποκλεισμός έχει και άλλες αθέατες πλευρές που ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε.

Όπως και να χει το πράγμα η ουσία είναι ότι το κόμμα των κυνηγών έχασε μία μοναδική ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη νέα Ευρωβουλή η οποία θα έχει στα έδρανα της αρκετούς οικολογούντες πολιτικούς και δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ελάχιστους φίλους του κυνηγιού. Δεν ξέρω τι ακριβώς έπραξαν οι κυνηγοί που είχαν αποφασίσει αυτή τη φορά να ψηφίσουν το ΚΕΚ. Υπολογίζω ότι οι πιο πολλοί εκείνη την Κυριακή θα έβγαλαν βόλτα το σκυλί τους αλλά θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι άλλοι εκτέλεσαν το κομματικό τους καθήκον στηρίζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση συνυπογράφοντας έτσι τη «λευκή επιταγή», ενώ κάποιοι άλλοι φρόντισαν να δώσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση το ποσοστό εκείνο που θα επιτρέψει στο Γιωργάκη να τα αλλάξει …όλα. Κατά τα άλλα, όλοι δουλέψανε για τον Καρατζαφέρη που τελικά, έστω και μέσω Βρυξελών, εξασφάλισε κρατική επιχορήγηση για το κόμμα του και μάλιστα για άλλα πέντε χρόνια.

Αυτά τα ολίγα είχα να γράψω για τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αυτά τα ολίγα για να μη νομίζουν μερικοί ότι είμαστε θύματα. Δεν είμαστε θύματα, κυνηγοί είμαστε.

Άντε γεια…

ΤΡΙΑΝΤΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων