Επείγουσα ανακοίνωση από την ΠΕΒΕΚΕ

0

1226-shotguns.jpg
Η Πανελλήνια Ενωση Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών ενημερώνει τα μέλη της καθώς και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να αποκτήσει κυνηγετικό όπλο ότι πρόσφατα άλλαξε το νομικό καθεστώς απόκτησης κυνηγετικών όπλων.

Με βάση τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, πριν από την αγορά ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα πρέπει να εφοδιαστεί με «άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου». Η άδεια αυτή χορηγείται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα (περιοχής κατοικίας του ενδιαφερομένου). Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι: αίτηση, υπεύθυνη δήλωση [Ν. 1599/86), ιατρικό πιστοποιητικό από παθολόγο ή ψυχίατρο (ιατρικό πιστοποιητικό δεν απαιτείται για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας).

Η διαδικασία είναι απλή και δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησης έκδοσης της άδειας, διότι δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά.

Η δήλωση του όπλου γίνεται όπως και στο προηγούμενο καθεστώς εντός ενός μηνός οπό την αγορά με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς, δύο φωτογραφιών του αγοραστή και της συμπληρωμένης από τον πωλητή άδειας αγοράς.

Ανάλογη διαδικασία απαιτείται και για αγορά μεταχειρισμένων όπλων από ιδιώτες, όπου το συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η «άδεια πώλησης» του προκατόχου και η προηγούμενη «άδεια κατοχής».

Επειδή παρατηρείται σύγχυση και παραπληροφόρηση, παρακαλούμε τα μέλη μας να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΒΕΚΕ και τους κυνηγούς να ενημερώνονται από τα καταστήματα πριν από κάθε ενέργεια σχετική με αγορά ή πώληση κυνηγετικού όπλου.

Το Δ.Σ. της ΠΕΒΕΚΕ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων