Περιφερειακή Συνάντηση Κυνηγετικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0

1298-simakomath.gif
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Φοίνικας Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αντιστάσεως 173-175
Τ.Κ. 55134
Τηλ. 2310 477128/9, 6973 808934
Fax: 2310 475301, 473863
http://www.hunters.gr
e-mail: hunters@hunters.gr

Πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή Συνάντηση Κυνηγετικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2004 πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι του Νομού Ροδόπης η Περιφερειακή Συνάντηση των Κυνηγετικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ο Πρόεδρος κ. Ν.Μαϊλιάνης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Πολυχρόνης, ο Ταμίας κ. Γ. Δέλλιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Καλογεράκος και το μέλος του Δ.Σ κ. Ε. Τερζής καθώς και εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Χρυσούπολης και Δράμας. Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί πια καθιερωμένη συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων οι Σύλλογοι συμφωνούν για ενιαία στρατηγική με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης τους.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν του συμμετέχοντες ήταν:

– ενημέρωση σχετικά με την υπό έκδοση νέας Ρυθμιστικής Απόφασης Θήρας. Αναφέρθηκε και η πιθανή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου για 1 δεκαήμερο, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρόλο τον περιορισμό οι κυνηγετικές οργανώσεις στέκονται συμπαραστάτες στην μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας για άρτια, ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων στη χώρα όπου γεννήθηκε το ολυμπιακό πνεύμα. Ζητούν όμως να εξασφαλισθεί πως η χρονική μετάθεση αυτή θα αφορά μόνο το τρέχον ολυμπιακό έτος.

– για τις πρόσφατες εξελίξεις για το Εθνικό Πάρκο Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Τονίστηκε η έγκαιρη και τεκμηριωμένη παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων, κυρίως όσον αφορά την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων κοινωνικών ομάδων με στόχο την αποτροπή λύσεων που δεν θα στηρίζονται σε πλατιά κοινωνική συναίνεση.

– το θέμα της ενημέρωσης των κυνηγών για το νέο νόμο για τα αδέσποτα ζώα και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι κυνηγετικές οργανώσεις.

– η αναγκαιότητα της συμμετοχής των κυνηγετικών οργανώσεων στις δράσεις πολιτικής προστασίας, ως οργανισμοί που απαρτίζονται από συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διευρύνει τη λειτουργία του Δ.Σ με την παρουσία εκπροσώπων από τις επιμέρους γεωγραφικές ενότητες ως παρατηρητές κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ομόφωνα οι συμμετέχοντες εξέλεξαν τον κ. Μπακουλόπουλο Ηλία από τον Κ.Σ. Σουφλίου ως εκπρόσωπο των Κ.Σ της Θράκης, με αναπληρωματικό μέλος τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Κομοτηνής κ. Κών/νο Καραγιοβάννη. Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιήσουν οι Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας για να εκλέξουν τον εκπρόσωπο τους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων