Ψήφισμα των Κ.Σ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0

Κυνήγι και Ολυμπιακοί Αγώνες

Καθυστέρηση στην έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ζητείται η μετάθεση της έναρξης της φετινής κυνηγετικής περιόδου κατά 10 ημέρες και συγκεκριμένα να αρχίσει στις 31 Αυγούστου αντί της 20ης Αυγούστου που ξεκινά κάθε χρόνο.

Ο λόγος αντιλαμβανόμαστε πως είναι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και η επιπρόσθετη δυσκολία που θα δημιουργούσε ο έλεγχος των κυνηγών. Δυσκολευόμαστε όμως να κατανοήσουμε την εφαρμογή του μέτρου και στη περιφέρεια μας, που απέχει τόσα χιλιόμετρα από τους χώρους τέλεσης των αγώνων. Επισημαίνουμε πως κατά το συγκεκριμένο δεκαήμερο ο βορειοελλαδικός χώρος δέχεται το 90% των πληθυσμών των μεταναστευτικών πουλιών που αποτελούν αντικείμενο θήρας, τα οποία βέβαια θα έχουν ήδη φτάσει στις 1 Σεπτεμβρίου στους τόπους προορισμού τους (Β. Αφρική).

Η οικονομική τόνωση από τον εσωτερικό κυνηγετικό τουρισμό, καθώς η Αν. Μακεδονία και η Θράκη φιλοξενεί πλούσιο αριθμό θηραμάτων, ειδικά κατά τη συγκεκριμένη εποχή, είναι πολλή σημαντική και το έσοδο αυτό για τις τοπικές κοινωνίες θα χαθεί.

Ανεξάρτητα όλων αυτών οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με περισσότερα από 21.000 μέλη, στέκονται συμπαραστάτες στην προσπάθεια της χώρας μας για επιτυχή και ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν θα δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, αντίθετα θα συνεργαστούν μαζί τους.

Επειδή η συγκεκριμένη χρονική μετάθεση εξυπηρετεί τις ανάγκες τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων και μόνον αυτές, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα ισχύσει ο περιορισμός του χρόνου μόνο για το Ολυμπιακό Έτος 2004 και θα εξασφαλισθεί πως δεν θα αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας κατά τις επόμενες χρονιές.

Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε η χώρα μας να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες με ασφάλεια και με επιτυχία, γεγονός που αποτελεί εδραία μας πεποίθηση, προς όφελος του Ολυμπιακού Ιδεώδους, που συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση των λαών και στην κοινωνική και οικονομική τους πρόοδο.

Φανάρι Ν. Ροδόπης Ιούλιος 2004

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων