Τροφή για τους αγριόχοιρους από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksa@huntersclub.gr

Θεσσαλονίκη 26/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Τροφή για τους αγριόχοιρους από τους Κ.Σ. Αμπελοκήπων και Πολυγύρου»

Στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών ενεργειών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων εντάσσεται η ρίψη καλαμποκιού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πολυγύρου και αποσκοπούσε αφενός στην παροχή πλουσιότερης τροφής για τα αγριογούρουνα που διαβιούν στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Προφήτη Ηλία, αφετέρου στην αποτροπή της εξόδου των ζώων από το καταφύγιο προς αναζήτηση τροφής στις γύρω περιοχές.

Το καλαμπόκι αποτελεί ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και σημαντικό στοιχείο διατροφής για τον αγριόχοιρο, δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο σε καλλιέργειες, επομένως για να το «γευτεί» χωρίς να προκαλέσει καταστροφή σε κάποιο χωράφι, θα πρέπει να του το «προσφέρουμε» διασκορπίζοντάς το στον χώρο που ζει.

Έχοντας αυτό ως δεδομένο, και μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πολυγύρου, αγοράστηκαν για το σκοπό αυτό με δαπάνη του Κ.Σ. Αμπελοκήπων 300 κιλά καλαμπόκι. Τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Σ. Αμπελοκήπων κ.κ. Ν. Καλογεράκος, Γ. Μποσμαλής και Ι. Πολυχρόνης επισκέφθηκαν την περιοχή του συγκεκριμένου Καταφυγίου Άγριας Ζωής όπου, με τη βοήθεια και την υπόδειξη του προέδρου του Κ.Σ. Πολυγύρου κ. Ψαρά, του τέως προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του ιδίου Συλλόγου κ. Τσακνή και του τοπικού Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα, Ν. Καρατζιοβάλη – που γνωρίζουν καλύτερα τον βιότοπο – σκόρπισαν το καλαμπόκι σε επιλεγμένα σημεία.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων επαναλήψεων, με την αγορά και ρίψη ποσοτήτων καλαμποκιού στην περιοχή, όπως δεσμεύτηκαν να πράξουν οι δύο κυνηγετικοί σύλλογοι.

Η σημασία της όλης προσπάθειας έγκειται αφενός στο γεγονός ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να συμβάλλουμε στη διατήρηση και αύξηση των θηραματικών πληθυσμών εντός των Καταφυγίων Άγριας Ζωής, αφετέρου στο ότι έγινε από κοινού με τον τοπικό Σύλλογο, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας όλων μας για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων