Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

0

1329-thirofylakesydt.jpg
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9/8/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 9-8-2004 και ώρα 11:00 στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη με Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδόδημας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης αποδοχής της προσφοράς της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για εθελοντική, υποστηρικτική συνδρομή των Θηροφυλάκων, σε θέματα επιτήρησης-φύλαξης χώρων και πυρασφάλειας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για προσφορά της Θηροφυλακής Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, που οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Σύμφωνα με ειδικό Σχέδιο, που εγκρίθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η υποστηρικτική αυτή συνδρομή παρέχεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Αττικής και στις Περιφερειακές Ολυμπιακές Πόλεις, ενώ στο πλαίσιο της πυρασφάλειας εκτείνεται σε όλη τη Χώρα.

Ειδικότερα, οι Θηροφύλακες σύμφωνα με το Σχέδιο, θα παρέχουν συνδρομή στις εξής περιοχές:

Στην Αττική:
– Υδραγωγείο Μόρνου
– Υδραγωγείο Υλίκης
– Δ.Ε.Η. (Κρυονέρι – Λαύριο)
– Ευρύτερη περιοχή Σχοινιά
– Ολυμπιακό Χωριό ( περιοχή Θρακομακεδόνων)
– Πάρνηθα (ορεινή διαδρομή – ορεινός όγκος)
– Πεντέλη (ορεινός όγκος)
– Υμηττός (ορεινός όγκος)

Στη Θεσσαλονίκη:
– Ευρύτερο χώρο αεροδρομίου
– Δάσος Σέιχ – Σου
– Ξενοδοχείο HAYATT

Στο Ηράκλειο:
– Ευρύτερο χώρο αεροδρομίου

Στο Βόλο:
– Περιφερειακά των λόφων που περιβάλλουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Στην Αρχαία Ολυμπία:
– Περιβάλλοντα χώρο Ολυμπιακής Εγκατάστασης

Περιφέρειες λοιπής χώρας:
– Συνεργασία με τις τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για τη δασοπροστασία

Οι Θηροφύλακες, που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα βάσει του Σχεδίου που έχει καταρτιστεί, εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διαθέτουν εξοπλισμό όπως οχήματα, μοτοσικλέτες, ταχύπλοο σκάφος, προβολείς, κιάλια, διόπτρες νυχτός κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, εξομοιώνονται ως προς τα καθήκοντα τους και τις αρμοδιότητες τους με τους Θηροφύλακες του Δημοσίου. Είναι άοπλοι, εκπαιδευμένοι και ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες, όχι μόνο στη δίωξη της λαθροθηρίας, αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδόδημας, δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και πιστεύω ότι τα ίδια συναισθήματα μοιράζονται όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας και οι κυνηγοί που δεχτήκατε την πρόταση μας για ένταξη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο σχεδιασμό της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό το γεγονός και να ευχαριστήσω επίσης και τις υπηρεσίες σας με τις οποίες είχαμε μία πάρα πολύ αποδοτική συνεργασία μέχρι τώρα για να μπορέσει να γίνει επίτευγμα αυτή η ένταξη στο σχεδιασμό αυτό. Κύριε Υπουργέ η Θηροφυλακή που βλέπετε εδώ, είναι ένα κομμάτι του συνόλου της Θηροφυλακής, είναι περίπου το ένα πέμπτο. Είναι από την Ομοσπονδία της Στερεάς Ελλάδος, λόγω θέσεως των Ολυμπιακών Αγώνων εδώ στην Αθήνα, είναι από την Ομοσπονδία της Μακεδονίας και της Θράκης, από την Ομοσπονδία της Πελοποννήσου και από την Ομοσπονδία της Θεσσαλίας. Αλλά οι λοιποί θηροφύλακες και ο λοιπός μας εξοπλισμός είναι στη διάθεση σας, διότι στην υπόλοιπη χώρα και αυτοί θα συνδράμουν με τον τρόπο που έχουν σχεδιάσει οι επιτελείς σας. Κύριε Υπουργέ, ήτανε για εμάς μία ελάχιστη προσφορά στην προσπάθεια που κάθε Έλληνας σε αυτήν τη περίοδο οφείλει να κάνει προκειμένου να πετύχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και να γίνουν στις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας. Φυλάμε την άγρια πανίδα ,φυλάμε το φυσικό περιβάλλον τώρα θα φυλάξουμε για λίγες μέρες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι τιμή μας, είναι χαρά μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και ιδιαίτερα σε σας που έχετε αυτό τον πολύ δύσκολο ρόλο αυτή την περίοδο αλλά είμαστε όλοι βέβαιοι ότι μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλος ο κόσμος θα λέει ότι έγιναν οι καλύτεροι και οι ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία μέχρι σήμερα.»

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε:

«Λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών, αν με ρωτούσε κανείς τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει μέσα από όλη αυτή τη δραστηριότητα, όλη αυτή τη προετοιμασία όλων αυτών των χρόνων, που κορυφώνεται τώρα τελευταία, θα έλεγα ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, εμείς οι Έλληνες έχουμε καταρρίψει τρεις πολύ σημαντικούς μύθους. Μύθους που κατέτρωγαν για πολλά χρόνια τον Ελληνισμό και δημιουργούσαν μία εικόνα που σήμερα πλέον αποδεικνύεται ότι είναι ψευδής, ότι δεν είναι αληθινή. Τον πρώτο μύθο που καταρρίψαμε είναι η έλλειψη συντονισμού. Αποδεικνύεται ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί συντονισμένοι, μπορούν δηλαδή Φορείς, Υπουργεία, πολίτες, Σύλλογοι, Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες να δουλέψουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο γρήγορα, αποτελεσματικά και συντονισμένα. Ο δεύτερος μύθος που κατά τη γνώμη μου καταρρίπτεται είναι η αναποτελεσματικότητα.

Όταν θέλουμε μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Μπορούμε να κάνουμε έργο ορατό, πρακτικό, καθημερινό, το οποίο να το εισπράττει ο πολίτης, έργο το οποίο να ωφελεί και τη χώρα. Τρίτος και σημαντικότερος μύθος είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούσαν εθελοντικά να κάνουν κάτι, αλλά πάντα για κάτι έπρεπε να υπάρχει ένα κίνητρο. Αυτό, ο εθελοντισμός, νομίζω είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα που μπορεί κανείς να μάθει μέσα από αυτή τη σπουδαία διαδρομή προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εδώ κύριε Πρόεδρε θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων, διότι η εθελοντική προσφορά σας ξεπερνάει τα όρια του συγκινητικού και αγγίζει τα όρια της αυτοθυσίας. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει η Ελληνική Πολιτεία ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι ένα με το περιβάλλον, που γνωρίζουν τις περιοχές, που γνωρίζουν τα κατατόπια, γνωρίζουν ακόμα σαν φυσιοδίφες κατά κάποιο τρόπο ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια και τις καιρικές συνθήκες, είναι αρωγοί σ? αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Έθνους, σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδος, σε αυτό το μεγάλο στοίχημα για ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μεγάλη μας τιμή που η Συνομοσπονδία σας, θέτει ανιδιοτελώς τις δυνάμεις της δίπλα στις δυνάμεις ασφάλειας της Χώρας . Είναι πολύ μεγάλη υποχρέωση για μας το γεγονός ότι αθροίζετε τη θέλησή σας σε αυτή τη θέληση που έχουμε όλοι μαζί για να κάνουμε κάτι σωστό. Αποτελεί για μας μία πολύ μεγάλη δέσμευση, να βοηθήσουμε με τη σειρά μας σαν Κυβέρνηση, σαν Υπουργείο, σαν Δυνάμεις Ασφάλειας όσο περισσότερο μπορούμε με όση καλή διάθεση γίνεται τη Συνομοσπονδία σας για το μέλλον. Πρώτα ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς, ευχαριστούμε και όσους εκπροσωπείτε, το σύνολο δηλαδή των Ελλήνων κυνηγών και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη πολύ σπουδαία αυτή προσφορά σας.»

_____________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

17/8/2004

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210 32.31.271 – Fax.: 210 32.22.755
website:http://www.ksellas.gr
e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 10-8-04

Αριθ. Πρωτ. 816

ΠΡΟΣ:
1. Όλες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
2. Όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους
3. Ημερήσιο Τύπο
4. Κυνηγετικό Τύπο

ΚΟΙΝ.:
– Γραφείο Τύπου Υπουργού Δημ. Τάξης, κ. Γ. Βουλγαράκη
– Γραφείο Υφυπουργού Δημ. Τάξης, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη
– Νομικό Σύμβουλο Υπουργού Δημ. Τάξης, κ. Γ. Μαρή

ΘΕΜΑ: «Ένταξη Θηροφυλακής στο σχεδιασμό ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων»

Σας στέλνουμε συνημμένο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που αναφέρεται στην επισημοποίηση της ένταξης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο σχεδιασμό ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και παρακαλούμε για την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητά του.

Παράλληλα, θέλουμε να τονίσουμε με έμφαση τα ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά λόγια του Υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη που αφορούν τόσο το έργο και την ετοιμότητα της Θηροφυλακής μας όσο και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τους κυνηγούς.

Η αναγνώριση, από μέλος της Κυβέρνησης, που κατέχει ένα τόσο νευραλγικό τομέα, του έργου μας προς το περιβάλλον αλλά και προς την κοινωνία γενικότερα στο οποίο εντάσσεται η σημαντική προσφορά της Θηροφυλακής στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ιδιαιτέρως τιμητική για μας και προδιαγράφει μια στενή συνεργασία μεταξύ της Θηροφυλακής και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όπως, άλλωστε, τονίζει ο ίδιος ο κ. Υπουργός.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων