Υπό κατάρρευση το Κέντρο Περίθαλψης της Αίγινας

0

Αυτήν την στιγμή τα στελέχη, οι εθελοντές και το προσωπικό του Κέντρου της Αίγινας έχουν διχαστεί σε δυο ΄΄μπλοκ΄΄ που διεξάγουν μεταξύ τους έναν αγώνα επικράτησης, όπου το πιο κρίσιμο διακύβευμα δεν έχει να κάνει μόνο με διαφορές αντιλήψεων ή ιδεών, αλλά – δυστυχώς – με μια ατμόσφαιρα σκανδάλου και ΄΄διαχειριστικών ατασθαλιών΄΄, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω σε μια από τις πιο δραστήριες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Μαρία Γανωτή – ο άνθρωπος δηλαδή που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με την ίδρυση και την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου – έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλοντας τους οικονομικούς διαχειριστές Φ. Δραγούμη και Ι. Πουλόπουλο για ΄΄ακραίες και αδιαφανείς διαχειριστικές ατασθαλίες΄΄.

Τον δρόμο της δικαστικής επίλυσης των διαφορών τους επέλεξαν επίσης και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Δ. Τούτιου, Α. Δερμάτη, Ε. Φουντούκη, Κ. Ιωάννου, Ε. Γιαννακάκη, Ν. Γαβαλά και J. Fric, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων ή εργατικών αποζημιώσεων που παρακρατήθηκαν από τους διαχειριστές του Κέντρου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση της Νομαρχίας Πειραιά, της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Γεωργίας αλλά και άλλων μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, το Κέντρο της Αίγινας βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση και διάλυση, ενώ μέρα με τη μέρα υποβαθμίζονται μοιραία και οι υπηρεσίες περίθαλψης που προσφέρει στα νοσηλευόμενα ζώα.

Στο “ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ”, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου
θα υπάρχει ρεπορτάζ με στοιχεία και ντοκουμέντα για όσα πραγματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αίγινας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων