Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στη Λίμνη Κορώνεια Θεσσαλονίκης

0

1343-nekroi_pelekanoi3.jpg
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34 – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934
FAX 2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr
e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 7-9-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατοντάδες νεκρά πουλιά, από άγνωστη αιτία, στη Λίμνη Κορώνεια Θεσσαλονίκης

Κυνηγοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής κοντά στη Λίμνη Κορώνεια της Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν πως υπάρχουν νεκρά πουλιά στις όχθες της πολύπαθης λίμνης. Αμέσως ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαγκαδά και Θηραματολόγοι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης κατέφθασαν στην περιοχή όπου αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα. Εκατοντάδες νεκρά πουλιά δημιουργούσαν έναν θλιβερό τάπητα στα νερά και στις όχθες της λίμνης. Ανάμεσα τους δεκάδες αργυροπελεκάνοι, καλαμοκανάδες, αβοκέτες, βαρβάρες, χουλιαρόπαπιες, κιρκίρια, τρία είδη γλάρων καθώς και ένα αρκτικογλάρονο, σπάνιο για την Ελλάδα είδος. Πολλά επίσης ψυχορραγούσαν, σε κατάσταση ληθάργου.

Με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής νεκρά πουλιά μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για ταυτοποίηση της αιτίας θανάτου, ενώ ενημερώθηκαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, το Επαρχείο και το Δασαρχείο Λαγκαδά. Παρόμοιο περιστατικό, με λίγα όμως πουλιά, υπήρξε και πριν λίγες μέρες, όπου άρρωστα πουλιά μεταφέρθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο ΕΚΠΑΖΠ, όπου αργότερα πέθαναν.

Η επιστημονική διερεύνηση του θέματος θα καταδείξει τις αιτίες θανάτου τόσων πουλιών και θα προσδιορίσει τους τρόπους αντίδρασης. Παρόλα αυτά η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς έχουμε μαζική θανάτωση πουλιών.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται συστηματικά για την προστασία του περιβάλλοντος και πρόθυμα θα συνεργαστούν με κάθε φορέα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων