ΚΟΜΑΘ – Εφαρμογή μέτρων για τη σωτηρία των πουλιών στην Κορώνεια

0

1348-koroneiabirds6.jpg
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34 – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 10-9-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης ξεκίνησε την πρώτη εφαρμογή μέτρων
για τη σωτηρία των πουλιών στην Κορώνεια.
Τραγική η κατάσταση.

Ολοήμερη επιχείρηση μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 10/9 έκανε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) στη Λίμνη Κορώνεια για την αντιμετώπιση του θλιβερού φαινομένου της μαζικής θανάτωσης των πουλιών. Θυμίζουμε ότι παντού υπάρχουν χιλιάδες πουλιά, από σπάνια και απειλούμενα είδη, «κτυπημένα» από την κακή κατάσταση των νερών της λίμνης.

Σήμερα άνδρες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά, της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και πολλοί κυνηγοί ανέλαβαν τον «οδυνηρό» ρόλο της καύσης των νεκρών πουλιών. Περισσότερα από 1500 πουλιά, δημιουργώντας εκατόμβες θανάτου, παραδόθηκαν στην πυρά. Εκατοντάδες ήταν τα νεκρά πουλιά που βρήκαν εκ νέου και σήμερα οι Δασολόγοι και Θηραματολόγοι της ΚΟΜΑΘ.

Επίσης εγκατέστησαν σε διάφορα σημεία τα 40 κανονάκια (συσκευή παραγωγής κρότου) που διέθεσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να διώχνουν τα ζωντανά πουλιά. Τουλάχιστον να γλιτώσουν μερικά! Στην επιχείρηση εκτός των κυνηγετικών οργανώσεων συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Επαρχείου Λαγκαδά, του Δήμου Λαγκαδά, της Δ/νσης Αλιείας και του Δασαρχείου.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις θα συνεχίσουν με σοβαρότητα την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της Ευρώπης.

Τα πουλιά εξακολουθούν και πεθαίνουν μαζικά λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα φώτα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!!!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων