Με γιορτή ξεκινάνε την κυνηγετική χρόνια στην Τρίπολη

0

Γεμάτοι αισιοδοξία για την φετινή χρονιά οι κυνηγοί της Τρίπολης άρχισαν τις πρώτες εξορμήσεις τους στους κυνηγότοπους της ορεινής Αρκαδίας. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι αυτή η χρονιά θα ναι μια καλή κυνηγετική χρονιά. Οι πρώτες μέρες επεφύλαξαν αρκετές συγκινήσεις σε αυτούς που επιχείρησαν να κυνηγήσουν ορτύκια και τρυγόνια. Ο ι τυχεροί κάποιες μέρες βρήκαν πουλιά και απόλαυσαν αρκετές φέρμες από τα σκυλιά τους.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου, το Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης διοργανώνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2004 (στις 8 μ.μ.) μία μικρή γιορτή στα γραφεία του Συλλόγου. Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η κλήρωση για μία καραμπίνα “ΜΠΕΡΕΤΑ”. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είχαν πωληθεί πάνω από 1000 λαχνοί για την καραμπίνα που κληρώνει ο Σύλλογος ενώ, όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. με τους ίδιους λαχνούς θα βγουν και άλλοι δύο τυχεροί που θα πάρουν από μία συσκευασία σκυλοτροφών 15 κιλών ο καθένας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος βγάζει άδεια στην Τρίπολη μπορεί να παίρνει εντελώς δωρεάν τον κυνηγετικό οδηγό Πελοποννήσου 2004-2005 καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο-ημερολόγιο που εξέδωσε, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, το Δ.Σ. του Συλλόγου με χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες.

Χαμογελά στο Κ. Σ. Τρίπολης για τις άδειες

Χαμόγελα ικανοποίησης έχει σκορπίσει στα μέλη του Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης ο αριθμός των αδειών που έχει εκδοθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες έναρξης του κυνηγίου. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2004 από το Σύλλογο της Τρίπολης είχαν εκδοθεί περίπου 1150 άδειες. Αριθμός, που όπως λένε οι άνθρωποι της διοίκησης, θεωρείται άκρως ικανοποιητικός αφού πέρυσι τον ίδιο καιρό είχαν εκδοθεί περίπου 1000 άδειες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ρουμελιώτης “αυτός ο αριθμός, αλλά και η ροή έκδοσης αδειών που παρατηρείται φέτος, δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι κυνηγοί στο σύλλογο μας. Το γεγονός αυτό δικαιώνει τις προσπάθειες που κάνουμε για την αναβάθμιση του κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή αλλά συγχρόνως μας γεμίζει πρόσθετες ευθύνες για τη συνέχεια”.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του Συλλόγου, ο αριθμός των αδειών που θα εκδοθεί φέτος από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 1500 άδειες που είχαν εκδοθεί για την περυσινή κυνηγετική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ένας σημαντικός αριθμός κυνηγών έβγαλε για πρώτη φορά άδεια στην Τρίπολη. Μεταξύ αυτών και κυνηγοί από την Αθήνα (που κατάγονται από την Αρκαδία) και οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να ενισχύσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος έπαιξε και η επικοινωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ διοίκησης και μελών με την έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων