Ραμποαγροφύλακες

0

του ΠΑΝΟΥ ΜΠΑΙΛΗ

Στην άμεση σύσταση ειδικού Σώματος ράμπο – αγροφυλάκων, που θα ασχολούνται με την καταπολέμηση των…
μεταλλαγμένων, της… υπερβολικής χρήσης φυτοφαρμάκων, αλλά και της… λαθρομετανάστευσης, προσανατολίζεται άμεσα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης!

Μάλιστα, στο υπουργείο φιλοδοξούν ότι το νέο Σώμα «δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν» και θα ασχολείται κατά κύριο λόγο με την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα…

Το εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θεωρείται πολύ δύσκολο τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά, αφού οι «νέοι αγροφύλακες», πέρα από σωματικά προσόντα, θα πρέπει να έχουν ειδικές επιστημονικές γνώσεις και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις χιλιάδων ατόμων ώστε καλυφθούν όλοι οι νομοί της Ελλάδας.

Σήμερα, σε όλη τη χώρα έχουν απομείνει περίπου 650 αγροφύλακες οι οποίοι είναι λίγο πριν από τη σύνταξή τους, με περιορισμένες αρμοδιότητες αλλά και δυνατότητες. Για να καλυφθούν όμως σήμερα οι ανάγκες θα πρέπει να προσληφθούν περίπου 10.000 άτομα, που θα τοποθετηθούν ανά νομό ανάλογα με τις ανάγκες.

Εκτός των περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων οι «νέοι αγροφύλακες» θα συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπάρχοντα σχεδιασμό – η ίδρυση της Αγροφυλακής είχε ανακοινωθεί προεκλογικά από τον Πρωθυπουργό K. Καραμανλή – οι αγροφύλακες θα είναι ένστολοι και θα έχουν στη διάθεσή τους αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και βεβαίως σύγχρονα μέσα για να παίρνουν δείγματα από το έδαφος, προκειμένου να ελέγχεται η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων