Ο Ευ. Μπασιάκος στο 29ο Κτηνιατρικό Συνέδριο

0

Τη διαβεβαίωση ότι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα ζώα συντροφιάς, ικανοποιώντας έτσι ολοένα και περισσότερους πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Στο χαιρετισμό του στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Μικρών Ζώων, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ιατρική των ζώων συντροφιάς, τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί παράλληλη πορεία με τις επιστημονικές εξελίξεις της ιατρικής του ανθρώπου σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, ενώ όπως σημείωσε αποτελεί και απαίτηση των ιδιοκτητών των ζώων συντροφιάς για προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Μπασιάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις του επ’ ωφελεία των ζώων συντροφιάς.

Η σχέση ανθρώπων και ζώων συντροφιάς, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γίνεται ολοένα και πιο στενή και αλληλοεξαρτώμενη, ενώ πρόσθεσε ότι η επίδραση των ζώων συντροφιάς στον άνθρωπο, αποδεικνύεται ψυχοθεραπευτική.

Απευθυνόμενος προς τους σύνεδρους ο ίδιος τόνισε ότι αναγνωρίζεται η προσφορά τους και εκτιμάται τα μέγιστα το γεγονός ότι μέσα από την επιστήμη τους και το επάγγελμα τους, περνάνε στο λαό το μήνυμα της φιλοζωϊας, “ενός τρυφερού αισθήματος, που εξευγενίζει τον άνθρωπο και ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων