Ο Δασάρχης Λαυρίου προτείνει απαγόρευση

0

«Μόνο η ολοκληρωτική απαγόρευση θα σταματήσει τους λαθροθήρες»

«Αν δεν υπάρξει διάταξη που να απαγορεύει ολοκληρωτικά το κυνήγι σε όλη την Αττική, δεν θα εκλείψουν ποτέ τα φαινόμενα του παράνομου κυνηγιού». Ετσι μόνο θα παταχθεί ο λαθροθήρας στο Λεκανοπέδιο, που δεν προσφέρεται, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για κυνήγι, είπε στην Ελευθεροτυπία, ο δασάρχης Λαυρίου Σίμνος Σωτήρης απαντώντας στις καταγγελίες ότι «άρχισαν τα …όργανα λαθροθηρίας και στην περιοχή των μεταναστευτικών πουλιών».

«Κοιτάξτε εδώ τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι καταγγελίες, διότι και όπλα έχουμε κατάσχει καθώς και μηχανάκια κράχτες πουλιών σε επ’ αυτοφώρω διαδικασίες. Αυτό το φαινόμενο στην περιοχή μου δεν είναι έντονο», συμπλήρωσε.

Οσο για το κυνήγι κοντά σε σπίτια και σε αρχαιολογικές ζώνες, παρακαλώ όποιον πολίτη έχει να καταγγείλει κάτι να τηλεφωνήσει στα 22920-23100, 25445, 27761, 27762, 27763 (το τελευταίο είναι και fax).

Σύμφωνα και με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση από λαθροκυνηγούς (σε όλη την Ελλάδα) που, αγνοώντας τη νομοθεσία και μη σεβόμενοι την πλειονότητα των κατοίκων, σκοτώνουν αδιακρίτως μεταναστευτικά αρπακτικά, μελισσοφάγους, συκοφάγους, τσαλαπετεινούς και φυσικά ορτύκια.

Η άποψη του δασάρχη Λαυρίου είναι ότι «για την πάταξη της λαθροθηρίας απαιτείται πια μία ζώνη απαγόρευσης που να αρχίζει από την Πάρνηθα, να περνά Αγριλέζα, Μαραθώνα, Κάτω Σούλι και από την άλλη πλευρά να πηγαίνει Γεράνια μέχρι Κινέτα. Μόνο έτσι θα μπει τέλος».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων