Απάντηση της Δ΄ ΚΟΣΕ στο Δασάρχη Λαυρίου

0

1379-857-dkose.jpg
Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
———————————–
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
————————————
ΜΕΛΟΣ
ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr

Αθήνα: 13/10/2004

ΠΡΟΣ: κ. Φίλη Καϊτατζή

Αγαπητέ κ Καϊτατζή

Αν δεν υπογράφατε εσείς το ρεπορτάζ της 9ης Οκτωβρίου που κατέγραφε ισχυρισμούς του δασάρχη Λαυρίου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας για το λαθραίο κυνήγι στη Λαυρεωτική γη, ίσως και να μην επιχειρούσαμε τη διατύπωση της δικής μας άποψης για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.
Επειδή όμως στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχετε αποδείξει ότι διαχειρίζεστε τα θέματά σας με τρόπο που αποτελεί εγγύηση και για τη φιλοξενία της ΄΄άλλης αλήθειας΄΄, επιτρέψτε μας να σημειώσουμε ότι τόσο οι δηλώσεις του Δασάρχη Λαυρίου όσο και εκείνες της κ Παπούλια – αν φυσικά αποδόθηκαν πιστά – συντηρούν βολικούς μύθους, αδικώντας ή και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Είναι π.χ χαρακτηριστική η αντίφαση του κ Δασάρχη, από τη μια να δηλώνει ότι η περιοχή του δεν αντιμετωπίζει έντονο φαινόμενο λαθροθηρίας, αλλά από την άλλη να… προτείνει την ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου στην Αττική για να αντιμετωπισθεί ένα φαινόμενο που – κατά τα λεγόμενά του – δεν είναι έντονο.
Ίσως πρόκειται για ένα…νέο μοντέλο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της, αν π.χ σε μια περιοχή συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα ή διαπιστώνεται παραβατική συμπεριφορά απ’ την πλευρά ορισμένων οδηγών, οι αρχές θα έπρεπε να απαγορεύουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων!
Ένας άλλος δασάρχης θα μπορούσε να προτείνει απαγόρευση του κυνηγίου για να απαλλαγεί από ευθύνες, κάποιος άλλος επειδή βρίσκει ΄΄ελκυστική΄΄ την ιδέα μείωσης του όγκου της δουλειάς του, κάποιοι άλλοι ίσως επειδή θα θεωρήσουν βολικό να θεσμοθετήσουν και νομοθετικά την ενδεχόμενη…αδυναμία να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.
Είμαστε οι τελευταίοι κ Καιτατζή που θα υποστηρίζαμε ότι το φαινόμενο της λαθροθηρίας δεν υπάρχει, τόσο στην Αττική ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.
Αν είχε εξαλειφθεί αυτή η ανηθικότητα όπως είναι ευχή και στόχος όλων μας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος δεν θα χρειαζόταν να δαπανά ετησίως από ιδίους πόρους 1.600.000 ευρώ για τη μισθοδοσία. 67 δικών της θηροφυλάκων και τη συντήρηση 67 περιπολικών οχημάτων.
(Προφανώς μάλιστα ο κ Δασάρχης παρέλειψε να σας διευκρινίσει ότι οι 10 συλλήψεις και προσαγωγές λαθροθήρων στη Δικαιοσύνη που έχουν συντελεσθεί στο Λαύριο και στο Σούνιο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έγιναν από τα ΄΄απογυμνωμένα΄΄ δασαρχεία αλλά από τους θηροφύλακες της Ομοσπονδίας μας και των τοπικών κυνηγετικών συλλόγων).
Και βέβαια τόσο αυτός όσο και ο καταγγελτικός λόγος της κ Παπούλια, προσπέρασαν το πρώτιστο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής που είναι η αυθαίρετη δόμηση, η παράνομη κατάτμηση της γης, η ανέγερση κατοικιών ακόμα και στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, και βέβαια η μείωση του ζωτικού χώρου για τα αποδημητικά πουλιά.
Για να θίξεις τέτοια ζητήματα πρέπει να ταχθείς ενάντιος με τεράστια συμφέροντα και οικοδομικούς συνεταιρισμούς… παντός τύπου, όπως έκανε ο Κυνηγετικός Σύλλογος του Λαυρίου σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες ή και ξενάγηση στην περιοχή, πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων