Σε εγρήγορση η θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175,
55134 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934,
FAX 2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 15/10/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ και φέτος πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ).
Οι 61 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που κατανέμονται στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτουν περισσότερα από 65 τετρακίνητα οχήματα, είναι εφοδιασμένοι με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, ενώ εκπαιδεύονται συνεχώς με το «δια βίου εκπαίδευση» πρόγραμμα που εφαρμόζει η ΚΟΜΑΘ.
Τονίζεται πως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ορκίζονται στις κατά τόπους Περιφέρειες Δασών ως αναγνωρισμένοι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξομοιούμενοι σε όλα, πλην αποδοχών, με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Κατά τον πρώτο μήνα κυνηγίου (από 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2004) οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ πραγματοποίησαν 4.980 ελέγχους, όπου διαπίστωσαν και υπέβαλλαν μηνύσεις για 79 περιπτώσεις. Σε αρκετές από αυτές κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Από τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν οι 14 αφορούν για χρήση και κατοχή ηχομιμητικών συσκευών στη Θράκη. Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία αγόρασε πέρσι ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό αυτών των παραβάσεων. Ακόμη τονίζεται η υποβολή 7 μηνύσεων για παράνομη θήρα νύκτα και με προβολείς, 8 μηνύσεων για θήρα χωρίς άδεια.
Ως ιδιαίτερες επιτυχίες αναφέρονται επίσης η κατάσχεση όπλων και θηραμάτων για παράνομη θήρα ζαρκαδιού στο Ν. Δράμας και πεδινής πέρδικας στο Ν. Κοζάνης.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία θα συνεχίσει με την ίδια ένταση να εργάζεται για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τα μέλη τους, οι οποίοι και πληρώνουν τα έξοδα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Συνεργάζεται δε αρμονικά με τις δασικές και αστυνομικές αρχές, στις οποίες επίσης εκφράζει ευχαριστίες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων