Ιδρύθηκε ο Όμιλος Μπεκάτσας Ελλάδος

0

Ένα νέο σωματείο για την προστασία και την ανάπτυξη της μπεκάτσας ιδρύθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα με έδρα τη Βάρη Αττικής.
Το σωματείο με την επωνυμία “Σύλλογος κυνηγών μπεκάτσας Ελλάδος για την προστασία και ανάπτυξη του είδους” και το διακριτικό τίτλο «Όμιλος Μπεκάτσας Ελλάδος» αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμ. 4069/2004 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ως σκοποί του σωματείου ορίστηκαν:

1. Η έρευνα, η μελέτη, η επιστημονική παρακολούθηση και τεκμηρίωση της αναπαραγωγής, της μεταναστεύσεως, των βιολογικών συνηθειών της μπεκάτσας και η προάσπιση και πρόβολοι των ενδιαφερόντων και στόχων των κυνηγών του είδους αυτού.

2. Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των Ελλήνων κυνηγών της μπεκάτσας για τις βιολογικές συνήθειες, τις μεταναστεύσεις, τις πληθυσμιακές, μεταβολές, τους όρους κυνηγίου, τις αναγκαίες ενέργειες για την εξασφάλιση των στόχων της προηγούμενης παραγράφου.

3. Η διατύπωση και υποβολή προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προτάσεων για τη λήψη μέτρων και την υλοποίηση ενεργειών που αποσκοπούν στην υλοποίηση των στόχων του σωματείου.

Οι ενέργειες και οι δραστηριότητες του Σωματείου δεν πρέπει να είναι αντίθετες προς τις θέσεις, τη φιλοθηραματική πολιτική και τις ενέργειες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων του νεοσύστατου συλλόγου θα είναι η συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, η συνεργασία με πανεπιστημιακούς ερευνητικούς και λοιπούς σχετικούς φορείς, καθώς επίσης, η σύσταση θηραματολογικής μονάδας από εξειδικευμένους επιστήμονες, η άντληση και ανάλυση στοιχείων από ξένα ινστιτούτα και ομίλους, η διοργάνωση συνεδρίων και αγώνων.
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του νέου ομίλου είναι ο κ. Νίκος Πάλλας, γενικός γραμματέας ο κ. Βασίλειος Τσούνης, ταμίας ο κ. Νικόλαος Κυριακόπουλος και μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Χρυσοβερίδης και Ανδρέας Κωστάκης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων