Ημερίδα του ΚΣ Σιδηροκάστρου

0

Hμερίδα στο Σιδηρόκαστρο του κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου & Περιφέρειας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2004, ημερίδα στο Σιδηρόκαστρο με τίτλο : «Ζωονόσοι Ζωοανθρωπονόσοι και η μετάδοσή τους στον άνθρωπο και στα ζώα κι άλλα περιβαλλοντικά, κτηνιατρικά και κυνηγετικά θέματα.».
Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του πάντοτε δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου & Περιφέρειας και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, το παράρτημα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, την Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Νομού Σερρών, του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Μακεδονίας Θράκης, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας και του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. Ήταν η πρώτη από μια σειρά επιθετικής ενημέρωσης εκδηλώσεων, στα μέλη κυνηγούς του συλλόγου που θα συνεχιστεί και στις έδρες των υπολοίπων δήμων αρμοδιότητας του συλλόγου, δηλαδή τα επόμενα βήματα θα γίνουν στην Ηράκλεια και στο Πετρίτσι. Η ημερίδα ήταν πραγμάτωση ενός οράματος του κ. Χαριζάνη Νάσκου Προέδρου του Συλλόγου και μέλους του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης.

Θέματα των εισηγήσεων ήταν:
Το Δίκτυο NATURA 2000 στο… 2005 (Περικλής Μπίρτσας, Δρ. Δασολόγος Θηραματολόγος, Γενικός Δ/ντής ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ)

Οι απελευθερώσεις θηραμάτων στην Ελλάδα (Νίκος Παραλυκλίδης, Δασολόγος Θηραματολόγος, Διδάσκων Τμ. Δασολογίας & Φυσ. Περιβάλλοντος)

Νέο Νομικό πλαίσιο κατοχής καταγραφής σκύλων (Δημήτριος Τζίκας, Κτηνίατρος, Δ/ντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών)

Τα μικροτσίπ και η χρησιμότητά τους στα κυνηγόσκυλα. (Ναλτσιά Έλσα, μέλος του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Μακεδονίας Θράκης)

Βάση δεδομένων, για το μητρώο σκύλων και γατιών στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (Δημήτρης Χρηστίδης Μέλος του Δ. Σ. του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου)

Ομοιοπαθητικό ιστορικό σε κυνηγόσκυλα (Αικατερίνη Λουκάκη, Πρόεδρος Ελληνικής Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας)

Η θήρα ως μέσο τοπικής ανάπτυξης (Κυριάκος Σκορδάς, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ)

Κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι που μεταδίδονται από τον σκύλο (Γεώργιος Λέκκας, Δ/νση Κτηνιατρικής Σερρών)

Αδέσποτα, φιλόζωοι και κυνηγοί (Γιάννης Γιαννούτσος – Μπαρκάς, Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών).

Χαιρετισμούς έκαναν οι βουλευτές του Ν. Σερρών, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου, ο πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, ο Δασάρχης Σιδηροκάστρου και Σερρών, ενώ παρευρέθησαν πολιτευτές, υποψήφιοι Δήμων και της Νομαρχίας, πρόεδροι άλλων Κυνηγετικών Συλλόγων, δασικοί υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κυνηγοί.
Μετά τις ομιλίες αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των φορέων. Κοινή πίστη είναι ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν σήμερα οι οργανωμένοι στους Κυνηγετικούς Συλλόγους κυνηγοί, διευκρινίστηκαν θέματα βελτίωσης βιοτόπων, απελευθερώσεων θηραμάτων, ανάπτυξης κυνηγετικού τουρισμού, θέματα κατοχής και καταγραφής κυνηγετικών σκύλων, νομικά ζητήματα, κλπ.
Αξίζει να αναφερθούν οι θετικές παρεμβάσεις και οι επιστημονικές και τεχνικές διευκρινήσεις, των δασολόγων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, του Δασάρχη Σιδηροκάστρου και των Κτηνιάτρων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Σερρών, καθώς επίσης και η άψογη φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων