Γ’ ΚΟΠ – Οχι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος

0

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: Kynomp@hol.gr ΠΑΤΡΑ 10- 12- 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες είτε από προσωπικές μας παρατηρήσεις, είτε από τα Μ.Μ.Ε (όταν βεβαίως τα κίτρινων και ροζ αποχρώσεων θέματα δεν τους επαρκούν), καταστροφών που συντελούνται γύρω μας, εξαιτίας της αλόγιστης παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα εις βάρος των πολυποίκιλων οικοσυστημάτων.
Τα σημεία των καιρών είναι ανησυχητικά και οι προβλέψεις δυσοίωνες, οι συζητήσεις ατέρμονες αλλά φιλολογικού περιεχομένου δυστυχώς. Είναι αναγκαία λοιπόν η ευαισθησία, επί του πρακτέου φυσικά, όσον αφορά αυτά τα θέματα της ορθής διαχείρισης των οικοσυστημάτων που μπορεί να επιτευχθεί όπως είναι ευνόητο από άτομα που ζουν και κινούνται μέσα σε αυτά διαμορφώνοντας εν τέλει μια σχέση αλληλεπίδρασης μαζί τους, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που η αστικοποίηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου επιδεινώνουν την όλη κατάσταση.
Χρειάζεται λοιπόν η ευαισθητοποίηση όλων μας για αυτή την κληρονομιά του φυσικού μας πλούτου, που πρέπει να διαφυλαχθεί αλλά και να διαχειριστεί σωστά έτσι ώστε να παραδοθεί εμπλουτισμένη στις γενιές που έπονται. Μια ανάγκη λοιπόν επιτακτική, που δυστυχώς απ’ότι φαίνεται δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς ούτε καν από τους αρμόδιους φορείς. Εδώ ακριβώς παρεμβαίνουν δυναμικά τα τελευταία χρόνια οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν τον πρωταρχικό τους ρόλο διαχειριζόμενες ορθολογικά την χλωρίδα και την πανίδα με κυρίαρχο μέλημά τους την αειφορία, όντας πρωτοπόρες στα μηνύματα φιλοπεριβαλοντικού περιεχομένου. Εξάλλου η παρουσία του κυνηγού στα φυσικά μας οικοσυστήματα εξασφαλίζει την προστασία, την νομιμότητα και την ορθολογική τους χρήση, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας σε κάθε παράνομη ανθρωπογενή δραστηριότητα που τα υποβαθμίζει.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολυδιάστατη προσφορά της προς το περιβάλλον, τοποθέτησε σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής ευθύνης της 100 περίπου ταμπέλες, που από τη μια επιζητούν την συστράτευση όλων μας στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και από την άλλη θέλουν να μας προβληματίσουν και ταυτόχρονα να μας αφυπνίσουν, γιατί κάθε μέρα αδράνειας που περνάει είναι ίσως μια χαμένη μέρα για τα παιδιά μας.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κων/νος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων