Αντιδράσεις για τη νέα ρυθμιστική διάταξη

0

Κυρίες & κύριοι της Ορνιθολογικής,

Διαβάσαμε με έκπληξη το Δελτίο Τύπου της Οργάνωσής σας που αναφέρεται στη Νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι.

Ειλικρινά δεν βλέπουμε σε ποιο άρθρο ακριβώς της Κοινοτικής Νομοθεσίας αναφέρεστε και θεωρείτε ότι η νέα ρυθμιστική το παραβιάζει και μάλιστα …ωμά!

Η Οδηγία 79/409 για τα Άγρια Πουλιά που υπενθυμίζετε, εκτός του ότι είναι μια Οδηγία η οποία δεν αναφέρει πουθενά ρητά την απαγόρευση του κυνηγίου τον Φεβρουάριο, είναι και όπως καλά γνωρίζετε “υπό αναθεώρηση” λόγω των τελείως ανακριβών στοιχείων στα οποία στηρίκτηκε.

Τα πομπώδη λόγια σας ότι “το Υπ. Γεωργίας προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στην καταδίκη” είναι πλήγμα κατά την γνώμη μου στην αξιοπιστία της καλής Οργάνωσής σας. Αλίμονο αν ο κάθε Υπουργός αποφάσιζε εν γνώσει του τέτοια καταδίκη!!

Πρέπει να αναθεωρήσετε την “επιθετική” αυτή τακτική σας η οποία μάλλον εκπορεύεται από ολιγομελή ομάδα της Οργάνωσής σας, και να προσπαθήσετε να βρούμε κοινούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας για την ουσιαστική προστασία της φύσης και των πουλιών και όχι να διολισθαίνετε σε ανακοινώσεις μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη σας αρκετά άτομα που δεν συμφωνούν με αυτήν την ατέρμονη και στείρα αντιπαράθεση με τους κυνηγούς.

Την ώρα που σε όλο τον πλανήτη οι μεγάλου κύρους Οικολογικές Οργανώσεις έχουν κατανοήσει τον σπουδαίο, πρωτεύοντα και αναγκαίο ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των βιοτόπων, εσείς παραμένετε “δέσμιοι” απηρχαιωμένων αντιλήψεων.
Ελπίζοντας σε μια μελλοντική συνεργασία ….

ΩΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 31/07/2002

ΘΕΜΑ: Η νέα ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι έρχεται από το παρελθόν

Με βαθιά απογοήτευση είδαμε τη νέα ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι, που υπογράφηκε από τον Υπουργό Γεωργίας κο. Δρυ.

Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Γεωργίας κάνει τέτοια υποχώρηση στις επιστημονικά και νομικά αστήρικτες απαιτήσεις της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας.

Για πρώτη φορά η νέα απόφαση είναι τόσο χειρότερη από την προηγούμενη (μέχρι τώρα απλά έκανε μικρές ή καθόλου βελτιώσεις) που αυτόματα ανοίγει τον δρόμο για τη βέβαιη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, αφού αποτελεί ωμή παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Προστασία των Άγριων Πουλιών (79/409/ΕΟΚ).

Θυμίζουμε ότι με την περσινή απόφαση, που ήταν στα όρια της νομιμότητας, η υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας για παράβαση του ανωτέρου νόμου είχε προσωρινά παγώσει, με τη σαφέστατη όμως υπενθύμιση ότι αναμενόταν από τη χώρα μας να κρατήσει τουλάχιστον την ίδια στάση και φέτος. Η φετινή απόφαση οδηγεί σε άμεσο “ξεπάγωμα” της υπόθεσης. Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι η υπόθεση θα δικαστεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Τονίζουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί την τελευταία χώρα από τις 15 που δεν εφαρμόζει πιστά τα όσα προβλέπει ο παραπάνω νόμος σχετικά με το κυνήγι.

Παρόλα αυτά, το Υπ. Γεωργίας προτίμησε να οδηγήσει τη χώρα στην καταδίκη και το διεθνή διασυρμό προκειμένου να ικανοποιήσει τα αστήρικτα αιτήματα της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων