PET-ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ 2005

0

1447-pegasus_m_exopet.jpg

Κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδος και της Κύπρου η ετήσια συλλεκτική έκδοση”PET-ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ”.
Είναι μια πολυσέλιδη έκδοση που απευθύνεται σε όλους τους ζωόφιλους με ενότητες για τα σκυλιά,τις γάτες,τα ενυδρεία
τα ωδικά πτηνά και την ιππασία. Η έκδοση κυκλοφορεί με DVD VIDEO δώρο διαρκείας 140 λεπτών με θέμα τους σκύλους και τις γάτες.

Στις σελίδες της έκδοσης εκτός απο τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για τους ζωόφιλους και για όσους έχουν χόμπι ή επάγγελμα τα κατοικίδια(πουλιά, ενυδρεία, άλογα, σκυλιά, γάτες)δημοσιεύεται και ολόκληρος ο νόμος για τα κατοικίδια, αλλά και η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των pet-shops.

Ακόμα υπάρχει πολυσέλιδος κατάλογος με τα καταστήμα για μικρά ζώα, κτηνιατρεία,εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου.

EDITORIAL
Στον λεγόμενο «δυτικό» κόσμο, ένα από τα πέντε πρώτα προϊόντα που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς είναι η τροφή για κάποιο κατοικίδιο. Το γεγονός αυτό σαφώς είναι ενδεικτικό της αναπτυγμένης φιλοζωίας και φυσικά στοιχείο πολιτισμού που χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ στην Ελλάδα βέβαια, απέχουμε ακόμα αρκετά από το φιλοζωικό επίπεδο της Δυτικής Ευρώπης, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα τα άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση. Όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας αποκτούν κάποιο κατοικίδιο και συντελούν στην ανάπτυξη της καλώς εννοούμενης και υπεύθυνης φιλοζωίας. Και λέμε υπεύθυνης φιλοζωίας γιατί πάντα υπάρχει και η κακώς εννοούμενη που είναι η ανεύθυνη.

Χαρακτηριστικό αυτής της ανευθυνότητας είναι οι μικρές αγγελίες του τύπου «ζητείται νύφη» που δημοσιεύουν κάποιοι ιδιοκτήτες που μέσα στην άγνοια τους νομίζουν πως είναι απαραίτητο να ζευγαρώσει ο σκύλος τους. Δεν σκέφτονται όμως τι θα απογίνουν τα κουτάβια που θα γεννηθούν. Τα οποία όταν είναι ακόμα μικρά είναι χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα, αλλά όταν μεγαλώσουν και αρχίσουν να πιάνουν χώρο, να τρώνε τον… περίδρομο, να λερώνουν όπου βρουν και να γαβγίζουν τη νύχτα μέσα στο αυτί του γείτονα, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Η εύκολη λύση στα προβλήματα αυτά είναι συνήθως το άνοιγμα της πόρτας και «έξω από δω». Όπως ακριβώς γίνεται και με τα σκουπίδια μας που τα βγάζουμε έξω γιατί μυρίζουν, γιατί μας πιάνουν χώρο, γιατί τέλος πάντων είναι… σκουπίδια!

Σαν ζωντανά σκουπίδια είναι τελικά και τα αδέσποτα και υπεύθυνοι γι’ αυτή τους την τύχη δεν είναι όσοι δεν γουστάρουν τη συνύπαρξη με τα ζώα αλλά αντίθετα κάποιοι ανεύθυνοι (δήθεν) φιλόζωοι. Στις σελίδες που ακολουθούν, αλλά και στο DVD-VIDEO που συνοδεύει τον ετήσιο οδηγό PET- ΚΥΝΟΛΟΠΑ θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες γνώσεις και πληροφορίες που προτάσσουν την υπεύθυνη φιλοζωία. Πληροφορίες για τους σκύλους, τις γάτες, τα πουλιά, τα ψάρια, τα ενυδρεία και φυσικά τα άλογα και την ιππασία. Ακόμα θα βρείτε τη νομοθεσία για τα κατοικίδια ζώα και τη λειτουργία των pet shops, καθώς και προϊόντα, κυνοτροφεία, σχολές εκπαίδευσης σκύλων, σχολές ιππασίας και πολλές πληροφορίες για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο του pet, της κυνοφιλίας και της φιλοζωίας γενικότερα.

Υπεύθυνη φιλοζωία λοιπόν. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, και επειδή η γνώση είναι το παν για μια αρμονική συμβίωση, ελπίζω αυτή η έκδοση να βοηθήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε απορία.

Νίκος Φωτακόπουλος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων