Τραγική κατάληξη για τους τρεις κυνηγούς

0

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γραφεί η τελευταία πράξη του δράματος για του τρεις κυνηγούς από την Φθιώτιδα τα πτώματα των οποίων έχουν εντοπισθεί στο βάθος μιας χαράδρας κοντά στη γέφυρα Παπαδιάς της σιδηροδρομικής Γραμμής πολύ κοντά στο χωριό Σκαμνός.

Ο 38χρονος Ηλίας Λιασκώνης που κρατούνταν και ανακρίνονταν έσπασε και ομολόγησε το σημείο που είχε εγκαταλείψει του τρεις κυνηγούς και μάλιστα οδήγησε σε πολύ λίγο χρόνο τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες σε απόκρημνη και δυσπρόσιτη περιοχή την οποία όμως έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά.

Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο χείλος μια χαράδρας βάθους περισσότερο από χίλια μέτρα διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατη κάθε επιχείρηση και έτσι ανέβαλλαν για να ξεκινήσουν την προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα των τριών κυνηγών με το πρώτο φως της μέρας.

Αν και η αστυνομία κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση ο Λιασκώνης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα και απαντώντας στο γιατί σημείωσε στην ομολογία του ότι υπήρχε οικονομική διαφορά με τα θύματά του, ύψους 1,5 εκ. δρχ., η οποία όμως προσδιόρισε ότι προέρχονταν από πώληση οπλισμού και όχι από πώληση κυνηγητικών σκύλων. Μια πρώτη εκδοχή που όμως ελέγχεται από τους αστυνομικούς είναι ότι ο Λιασκώνης υποχρέωσε τους κυνηγούς να μπουν στο αυτοκίνητο του και βοηθούμενος από έναν Αλβανό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Εκεί οι αστυνομικοί χθες το βράδυ βρήκαν κάλυκες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κυνηγοί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ πριν τους ρίξει στην απόκρημνη χαράδρα.

Έτσι χθες αργά το βράδυ αυτό που φοβόντουσαν οι συγγενείς , το αντίκρισαν οι αστυνομικοί και οι άντρες της ΕΜΑΚ με τα ίδια τους τα μάτια. Οι εποχικοί πυροσβέστες Βασίλης Αδάμου 25 ετών και Γιώργος Τριανταφύλλου 32 ετών, καθώς και ο 58χρονος γεωργός Γιώργος Πουρνάρας έπεσαν ,όπως φαίνεται, θύματα οικονομικών διαφορών.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη σχολίαζε ο περιφερειακός Διοικητής της πυροσβεστικής κ. Παπαμίχος θέλοντας να δείξει το μέγεθος της προσπάθειας που χρειάζεται για να ανασυρθούν οι τρεις κυνηγοί.
Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, ο Λιασκώνης αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του μετά από τις πολλές αντιφάσεις που είχε υποπέσει.

Ο ίδιος τους υπέδειξε την τοποθεσία κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυκες από κυνηγετικό όπλο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τους εκτέλεσε στην άκρη της χαράδρας και μετά τους πέταξε μέσα. Το βάθος της χαράδρας φτάνει τα 1000 μέτρα με αποτέλεσμα να μη μπορούν ούτε οι άνδρες της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν τα πτώματα.

Αυτό που είχε κάνει τις αρχές να υποπτεύονται από την πρώτη στιγμή τον Λιασκώνη ήταν το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε μέσα σε μια ορειβατική μπότα στο σπίτι του. Όταν αυτός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είναι δικό του τον έβαλαν να το ανοίξει χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό (ΡΙΝ). Όταν αυτός δεν τα κατάφερε γιατί δεν ήξερε τον κωδικό, έδειξαν τη συσκευή στους συγγενείς των αγνοουμένων και αποδείχτηκε ότι το τηλέφωνο ανήκει στον Βασίλη Αδάμου.

Η αδερφή του Γιώργου Τριανταφύλλου, Διαμάντω, επιβεβαίωσε ότι ο αδελφός της και ο Βασίλης Αδάμου είχαν δώσει προκαταβολή στον Ηλία Λιασκώνη για ένα κυνηγετικό σκυλί. Μάλιστα στο παρελθόν, τους είχε δώσει και άλλο ένα το οποίο όμως επέστρεψαν γιατί ήταν ακατάλληλο.

Ατομο με ψυχολογικά προβλήματα, μυθομανή και αλλοπρόσαλλο στις προσωπικές του σχέσεις χαρακτηρίζεται ο Λιασκώνης από το περιβάλλον του. Πρώην εργοδότης του σε εταιρεία φύλαξης που εργαζόταν, είπε ότι κατά τη διάρκεια της φύλαξης που έκανε σε διάφορα κτίρια, έπλαθε σενάρια Μας έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε ότι αυτή τη στιγμή πέντε άτομα προσπαθούν να διαρρήξουν το χώρο.
Πηγαίναμε και εμείς και η αστυνομία και δε βρίσκαμε κανέναν. Τότε έλεγε ότι διέφυγαν με μηχανάκια. Αυτό έγινε μερικές φορές και ποτέ δεν βρήκαμε το παραμικρό ίχνος που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων