Γ’ ΚΟΠ – Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο

0

1465-gkopsem.jpg
Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671/72
FAX: 2610 346614
E-mail: kynomp@hot.gr

ΠΑΤΡΑ 02-02-2005

Αριθμ. Πρωτ .69

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και στους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης, με στόχο να συμπληρωθούν οι γνώσεις του εντεταλμένου και αναγνωρισμένου από την Πολιτεία ανακριτικού οργάνου φύλαξης του φυσικού μας πλούτου, με καθολική παρουσία όλων των θηροφυλάκων.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην τετραετή δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και στα σημαντικά αποτελέσματα της λειτουργίας της, που την καθιέρωσαν και την καταξίωσαν στον κυνηγετικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων του νομού, οι οποίοι εξήραν το εξειδικευμένο έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αλλά και το γενικότερο θετικό παρεμβατισμό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στη βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος, την ισορροπία της φύσης και τη βελτίωση του φυσικού μας πλούτου.
Οι εισηγητές ανέπτυξαν θέματα που άπτονται όλων των αντικειμένων δράσης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Ιδιαίτερα αναλύθηκαν από τον κ. Κανταρτζόπουλο Αντώνη, Δασάρχη Πάτρας και τους κ.κ. Μπακουλόπουλο Νίκο και Σμηλιωτόπουλο Παναγιώτη Δασολόγους του Δασαρχείου Πατρών, το νομοθετικό πλαίσιο θήρας και οι σχετικές διατάξεις ενώ η τεράστια συμβολή του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στις φυσικές καταστροφές και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αναλύθηκε από τον Αντινομάρχη Αχαίας κ. Φιλιππάτο. Ουσιαστικότατη επίσης ήταν η εισήγηση του κου Κατσιρώδη Αθανάσιου Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, ο οποίος ανέλυσε το νομοθετικό πλαίσιο περί παραβάσεων θήρας(κατάσχεση, μήνυση, συνεργασία με εισαγγελικές- αστυνομικές-δασικές αρχές κ.λ.π.).

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας κ.κ. Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης Δασολόγος και Παπανικολάου Χρήστος Δασοπόνος αναφέρθηκαν στις αλληλεπιδράσεις αρπακτικών και θηραμάτων και στις τεχνικές απελευθέρωσης των εκτρεφόμενων θηραμάτων σε αντιπροσωπευτικούς βιοτόπους στη φύση ενώ σημαντική ήταν και η εισήγηση για τον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης των λαθροθηρών στη πράξη, από την ψυχολόγο κ. Τσακάλου Μιμίκα.

Κλείνοντας τις εργασίες ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι είμαστε υπερήφανοι που για μια ακόμα χρονιά η Ομοσπονδία διοργάνωσε με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον για του Θηροφύλακες σεμινάριο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στους τομείς πρόληψης, ενημέρωσης αλλά και καταστολής παράνομων πράξεων. Στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, το οποίο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τους Έλληνες κυνηγούς να καταστεί τόσο από υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και από ανθρώπινο δυναμικό και γνώσεις, το πλέον εξειδικευμένο σώμα στον τομέα της φύλαξης και προστασίας της θηραματοπανίδας, της άγριας πανίδας και των βιοτόπων της, συνεπικουρώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο της πολιτείας. Οι προσπάθειες σε αυτή κατεύθυνση αποτελούν βασικό μέλημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία των φυσικών μας οικοσυστημάτων με βάση την αναγκαιότητα διατήρησης της ισορροπίας στη φύση και την βελτίωσή της αλλά και την ηθική υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, ένα φυσικό περιβάλλον αναλλοίωτο και καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων