Δράσεις των Κ.Ο. λόγω χιονιά

0

1472-kselogo.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 8-2-2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κατά την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκε μεγάλη δραστηριοποίηση των Κυνηγετικών Οργανώσεων με στόχο την μεγαλύτερη προστασία και εξασφάλιση συνθηκών τροφής του θηραματικού πληθυσμού.

Στα πλαίσια αυτά υπήρξαν, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία, γενικές απαγορεύσεις θήρας όπου ή η χιονόπτωση ή η μεγάλη κακοκαιρία επέβαλαν κάτι τέτοιο προκειμένου να μην υπάρξει, για τους δοκιμαζόμενους θηραματικούς πληθυσμούς και κυνηγετική πίεση.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάστηκαν και εντάχθηκαν οι έλεγχοι από την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων με αποτέλεσμα να περιορισθούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα της λαθροθηρίας.

Τέλος, η συνεχής ρήψη τροφών στην οποία προβαίνουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις βοήθησε αποτελεσματικά τους πληθυσμούς της άγριας πανίδας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν με την συνεργασία των τοπικών δασικών αρχών οι οποίες συνέδραμαν τις Κυνηγετικές Οργανώσεις στην κοινή προσπάθεια βοήθειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων