Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του κυνηγιού

0

Στοπ” στο κυνήγι επιδιώκουν να μπει για μία ακόμη χρονιά οικολογικές οργανώσεις και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Γεωργίας, με την οποία καθορίσθηκε η νέα κυνηγετική περίοδος (20 Αυγούστου 2002 – 28 Φεβρουαρίου 2003).

Η προσφυγή υποβλήθηκε από κοινού από τη Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας, την Άμεση Επέμβαση για την Προστασία της Φύσης, τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων. Όπως αναφέρουν, ο χρόνος της κυνηγετικής περιόδου πρέπει να περιοριστεί, γιατί η περίοδος έως τα μέσα Οκτωβρίου “συμπίπτει με τον αναπαραγωγικό κύκλο των πτηνών και είναι περίοδος εξαρτήσεως των νεοσσών από τους γονείς τους” κι επιπλέον στα τέλη Ιανουαρίου αρχίσει η μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών.

Οι προσφεύγοντες επικαλούνται τις αποφάσεις του ΣτΕ (που εκδίδονται συνήθως μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου…), τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της Φύσης και τις αντίστοιχες κοινοτικές οδηγίες, ενώ εκτιμούν ότι η υπουργική απόφαση δεν εμποδίζει την ανεξέλεγκτη θήρα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων