Βαριά καμπάνα σε λαθροθήρες

0

1502-3drasi.jpg
Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671-72 FAX: 2610 346614
www.kynomp.gr e-mail: kynomp@hol.gr

ΠΑΤΡΑ 8 / 3 / 2005
Αριθμ. Πρωτ. 235

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαιώνεται το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου
Σε 12μηνη φυλάκιση και κατάσχεση του όπλου του και του αυτοκινήτου που οδηγούσε καταδικάστηκε ο Μαθιόπουλος Ιωάννης ο οποίος εντοπίστηκε από τους θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γιαμαρέλο Νικόλαο και Καρπούζο Ιωάννη να θηρεύει παράνομα βράδυ στις 16-12-2003 με προβολείς και μηχανοκίνητο μέσο λαγούς στη δασική θέση «Σινέσοβα» του Δημόσιου Ελατοδάσους Δυτικού Μαίναλου περιοχής Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλόπολης.

Ο ανωτέρω, ο οποίος με δεύτερο άτομο αγνώστων στοιχείων βρέθηκε στην περιοχή αυτή, μόλις αντελήφθησαν τους θηροφύλακες έκαναν αναστροφή με το αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή. Ένα όμως φυσικό εμπόδιο (πεσμένος κορμός) στο δρόμο εμπόδισε την προσπάθειά τους. Έτσι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν.
Στη συνέχεια από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο οι θηροφύλακες μετά της παρουσίας αστυνομικών οργάνων διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν: μια καραμπίνα Benelli η οποία μπορούσε να φέρει πέρα των 3 φυσιγγίων και η οποία είχε πρόσφατα χρησιμοποιηθεί, ένα πιστόλι κρότου 9 χιλιοστών, δύο μαχαίρια με θήκη, δύο φορητοί φακοί μεγάλης εμβέλειας και εστιάσεως και 134 φυσίγγια, ενώ λίγο πιο πέρα βρέθηκαν 3 πλαστικές σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν 3 πρόσφατα φονευμένοι λαγοί.

Από την εξεύρεση των ανωτέρω στοιχείων διαπιστώθηκαν και τα στοιχεία του ενός εκ των δύο λαθροκυνηγών στον οποίο και υποβλήθηκε και η σχετική μήνυση.

Η ποινή που του επεβλήθη θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους όσους ασκούν τέτοιες παράνομες δραστηριότητες, να τους συνετίσει και να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν ανεξέλεγκτα να λυμαίνονται το θήραμα σε βάρος των υπολοίπων νομοταγών κυνηγών. Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι εγκληματικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία θα παραπέμπονται από τα ανακριτικά όργανα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και βεβαίως καταδικάζονται από όλους μας.

Συγχαίρουμε όλους τους συνεργάτες μας Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για τις προσπάθειές τους κατά της πάταξης της λαθροθηρίας και υπέρ της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος και επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί τους και μάχιμοι υποστηρικτές τους στο δύσκολο έργο τους.

-Ο Πρόεδρος- -Ο Γ. Γραμματέας-
α.α.

Μαρκόπουλος Κων/νος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων