“Κινδυνεύει με ευρω-σκαμνί η Ελλάδα”

0

Το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας της νέας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι, επισημαίνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Την απόφαση υπέγραψε στις 31/7 ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, η κυνηγετική περίοδος που προβλέπεται από 20/8 ώς 28/2 (16/2 για τα υδρόβια πουλιά), παραβιάζει το άρθρο 7 της κοινοτικής Οδηγίας 79/409, που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται το κυνήγι κατά την περίοδο αποδημίας των μεταναστευτικών πουλιών.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι, εν όψει δημοτικών εκλογών, το υπουργείο Γεωργίας υποχώρησε στις αξιώσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να θεωρηθεί ότι ο Φεβρουάριος ανήκει στην περίοδο αποδημίας, ενώ οι μεμονωμένες μελέτες ως προς αυτό υποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από τους ισχυρισμούς της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας.

Το γεγονός όμως ότι σε βορειότερες χώρες, όπως η Αγγλία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το κυνήγι λήγει στις 31/1, θα αποτελέσει επαρκές στοιχείο για την παραπομπή τής θερμότερου κλίματος Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την περίοδο μάλιστα που η χώρα μας θα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ήδη την προηγούμενη περίοδο είχε αρχίσει η διαδικασία παραπομπής γι’ αυτόν το λόγο, η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με την έκτακτη ρυθμιστική απόφαση του υφυπουργού Γ. Φώτη Χατζημιχάλη. Η παράταση επιείκειας που πήρε η Ελλάδα προκειμένου να εναρμονίσει τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου της για τα μεταναστευτικά πουλιά με αυτήν των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, δυναμιτίζεται πλέον λόγω των πιέσεων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, καταλήγει η ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων