Γενική Συνέλευση Γ’ ΚΟΠ

0

1560-gkops.jpg

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ.: 2610 361671/72 ΦΑΞ: 346614
E-mail: kynomp@ hol.gr

Πάτρα 09 -05 -2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 08/05/05 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ η τακτική γενική Συνέλευση των μελών της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε η έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2004 και η έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2005, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα (παρουσίαση της Κυνηγετικής κάρπωσης των κιχλιδών στην Ελλάδα και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου από τα στοιχεία που διαθέτει η ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων του προγράμματος “ΑΡΤΕΜΙΣ”) και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας ρυθμιστικής απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2005-2006. Επίσης αποφασίσθηκε η εκπόνηση σοβαρών προγραμμάτων διαχείρισης της θηραματοπανίδας τα οποία αφορούν, την φαινολογία της μετανάστευσης των αποδημητικών θηρευσίμων ειδών στην Ελλάδα, την διαχρονική παρακολούθηση της πληθυσμιακής τους κατάστασης, την κυνηγετική τους κάρπωση σε σχέση με την κυνηγετική ευκαιρία και την αφθονία του θηράματος και τέλος την βελτίωση των βιοτόπων του ενδημικού θηράματος στην Ελληνική ύπαιθρο. Στόχος αυτών των προγραμμάτων, είναι τα επιστημονικά στοιχεία που θα προκύψουν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τις κυνηγετικές οργανώσεις για την αειφορική διαχείριση των θηρευσίμων ειδών και την εφαρμογή των αρχών της επιστήμης στην προστασία και ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου της χώρας μας.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευσης της Γ’ Κ.Ο.Π. παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κος Νικόλαος Παπαδόδημας, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη, το σύγχρονο φιλοθηραματικό μοντέλο δράσης που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυνηγετικές οργανώσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ορθολογική και διηνεκή λειτουργία του κυνηγίου αλλά και την διατήρηση και προστασία του θηράματος και της φύσης γενικότερα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων