Εκλογές στον Κ.Σ. Τρίπολης

0

του Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου

Το ντέρμπυ των εκλογών που όλοι περίμεναν εξελίχθηκε σε περίπατο για την παρέα του Γιώργου Ρουμελιώτη

– 639 κυνηγοί ψήφισαν για την ανάδειξη της νέας διοίκησης των κυνηγών της Τρίπολης.
– Κανένας από το «αντίπαλο» ψηφοδέλτιο δεν εξελέγη στο Δ.Σ.
– Ένταση στη γενική συνέλευση των κυνηγών, απειλήθηκαν μικροεπεισόδια τα οποία αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

«Πολύ κακό για το τίποτα» ή «μία από τα ίδια» είναι δύο από τις φράσεις που θα μπορούσαν να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που συνέβη την Κυριακή 15 Μαΐου 2005 στις εκλογές του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης. Όλοι περίμεναν μία «άγρια κόντρα» μεταξύ της απερχόμενης διοίκησης – η οποία ήθελε να επανεκλέγει – με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο το οποίο φτιάχτηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ήθελε να εισπράξει την όποια φθορά της παλιάς διοίκησης αλλά και τη δυσαρέσκεια μια μερίδας μελών του Κυνηγετικού.

Τελικά το ντέρμπυ που περίμεναν πολλοί ότι θα «παιχτεί» εξελίχθηκε σε έναν υγιεινό περίπατο για την παρέα του Γιώργου Ρουμελιώτη. Ενδεικτικό της καθαρής νίκης που πέτυχε το ψηφοδέλτιο της απερχόμενης διοίκησης είναι το γεγονός ότι κανένας υποψήφιος από το αντίπαλο ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να εκλεγεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Και όχι μόνο αυτό, ο πρώτος του αντίπαλου ψηφοδελτίου είχε 135 σταυρούς(!) λιγότερους από τον τελευταίο που εξελέγη με την ομάδα του Ρουμελιώτη. Και μόνο από τα αυτά τα στοιχεία καταλαβαίνει κανείς ότι η νέα διοίκηση βγήκε 100% ενισχυμένη από την εκλογική διαδικασία και μπορεί απεριόριστα πλέον να αφοσιωθεί στο έργο της νέας θητείας που μόλις ξεκίνησε.
Για πολλούς που παρακολουθούν στενά τα τοπικά κυνηγετικά δρώμενα το αποτέλεσμα αυτό ήταν έκπληξη αφού πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι έστω και ένας ή δύο από το «αντίπαλο» ψηφοδέλτιο θα κατάφερνε τελικά να μπει στο νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Την τελευταία εβδομάδα – πριν από τις εκλογές – το κλίμα είχε δυναμιτιστεί και δεν ήταν λίγες οι φορές που η ένταση επικράτησε στα γραφεία του κυνηγετικού μεταξύ των δύο πλευρών άλλοτε για τυπικά και άλλοτε για άλλα ζητήματα. Αποκορύφωμα της έντασης ήταν τα επεισόδια που παραλίγο να σημειωθούν την ημέρα των εκλογών κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των κυνηγών η οποί έγινε παρουσία του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοπονήσου κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου. Ευτυχώς όμως επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και όλα κύλησαν ομαλά την Κυριακή των εκλογών. Κάτι που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι οι φετινές εκλογές των κυνηγών ήταν σε συμμετοχή οι πιο μαζικής των τελευταίων ετών. 639 κυνηγοί, μέλη του συλλόγου, προσήλθαν στην κάλπη που είχε στηθεί στα γραφεία του Κυνηγετικού και ψήφισαν για να αναδειχθεί η νέα διοίκηση,
Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών μπορεί δικαιολογημένα να χαρακτηριστεί ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ρουμελιώτης ο οποίος κατέφερε να εκλέγει πρώτος σε ψήφους με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο της παρέας του.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης είναι τα παρακάτω:

Υποψήφιοι για Δ.Σ.
Αργυρόπουλος Β. 194 ψήφοι
Δημόπουλος Αθ. 361 ψήφοι
Ζαφείρης Αθ. 384 ψήφοι
Κατσαφάνας Κων. 152 ψήφοι
Κοντογιάννης Γ. 359 ψήφοι
Κοσκολός Γ. 369 ψήφοι
Κούρος Αντ. 132 ψήφοι
Μπακάλης Γ. 329 ψήφοι
Μπιρμπίλης Στ. 122 ψήφοι
Νικήτας Σπ. 176 ψήφοι
Παναγιωτόπουλος Παν. 162 ψήφοι
Πανόπουλος Ηλ. 370 ψήφοι
Πασιόπουλος Ιωαν. 366 ψήφοι
Ρουμελιώτης Γ. 472 ψήφοι
Φούτρης Σαρ. 150 ψήφοι
Χρονόπουλος Παν. 120 ψήφοι

Υποψήφιοι για εξελεγκτική επιτροπή
Δελής Αλεξ. 359 ψήφοι
Λυκουρέντζος Εμ. 168 ψήφοι
Μπράτσος Γεωρ. 388 ψήφοι
Πασιόπουλος Δημ. 168 ψήφοι
Ψυχογιός Ηλ. 17 ψήφοι

Το νέο Δ.Σ.
Στο νέο Δ.Σ. το οποίο σε λίγες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα εκλέγοντας κατά σειρά ψήφων που έλαβαν οι παρακάτω:
1) Ρουμελιώτης Γεώργιος
2) Ζαφείρης Αθανάσιος
3) Πανόπουλος Ηλίας
4) Κοσκολός Γεώργιος
5) Πασιόπουλος Ιωάννης
6) Δημόπουλος Αθανάσιος
7) Κοντογιάννης Γεώργιος
8) Μπακάλης Γεώργιος

Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι: 1) Μπράτσος Γεώργιος και 2) Δελής Αλέξ.
Η εφημερίδα μας εύχεται στα μέλη του νέου Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης «καλή θητεία» και «καλή δύναμη»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων