Σε ιδιόκτητα γραφεία η Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

0

1584-grafeia_komath.jpg

Ένα γεμάτο και περιπετειώδες Σαββατοκύριακο έζησε ο κυνηγετικός κόσμος της Μακεδονίας. Η ΚΟΜΑΘ εγκαινίασε τα ιδιόκτητα γραφεία της στην περιοχή του Φοίνικα, σε ένα εξαιρετικό χώρο, καλαίσθητο, αποκεντρωμένο και λειτουργικό. Η οργάνωση των γραφείων έχει γίνει με την μεθοδικότητα που διακρίνει τις δράσεις της Ομοσπονδίας. Υπάρχει λοιπόν το γραφείο του Προέδρου με το χώρο συνεδριάσεων, το γραφείο του Γενικού Διευθυντή, το γραφείο της Γραμματείας, το γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων, το γραφείο της θηροφυλακής και το γραφείο των επιστημονικών συνεργατών. Όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια, εξοπλισμένα με υπολογιστές, με ομοιόμορφη αρχειοθέτηση.

Ώρα εγκαινίων 8,30. Στο αίθριο του κτιρίου έχει διαμορφωθεί ο χώρος υποδοχής του κοινού και των επισήμων και έχει ετοιμαστεί ο χώρος της δεξίωσης στην εντέλεια.

Αλλά κατά τις 8.00 άρχισαν οι κεραυνοί και ένας στιγμιαίος ανεμοστρόβιλος, έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω. Τα τραπέζια έφευγαν σαν πούπουλα, οι τέντες που είχαν στηθεί έγιναν χαρταετοί, η βροχή καταρρακτώδεις κατέκλυσε το αίθριο, που έμοιαζε βομβαρδισμένο. Αφού κόπασε η νεροποντή, άρχισε να φτάνει και ο κόσμος.

Εκεί λοιπόν ξεδιπλώθηκε και το γνωστό πλέον, χάρισμα των ανθρώπων της ΚΟΜΑΘ στη διαχείριση των κρίσεων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Νικόλαος Μαϊλιάνης και το διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής κ. Περ. Μπίρτσας, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & τύπου κ. Κυριάκος Σκορδάς, ο υπεύθυνος Θηροφυλακής κ. Ιω. Ρεντζέπης οι επιστημονικοί συνεργάτες, η Ευαγγελία Παπαγεωργίου, η Ιωάννα Γεροντοπούλου, έκαναν ότι ήταν δυνατό για να ετοιμαστεί και πάλι ο χώρος και να γίνουν τα εγκαίνια.

Τα εγκαίνια έγιναν τελικά στον εξώστη των γραφείων, στον οποίο μεταφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα, από τον Πρόεδρο της ΚΣΕ κ. Νικ. Παπαδόδημα, αφού ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Σαλαγκούδης που θα εγκαινίαζε τα γραφεία αποκλείστηκε λόγω της καταιγίδας.

Αλλά και κάτω από αυτές της αντίξοες συνθήκες πολύς κόσμος και υπό την απειλή της βροχής παρακολούθησε τις ομιλίες και τα εγκαίνια που έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης οι βουλευτές κ.κ. Ι. Ιωαννίδης, Δ. Γαλαμάτης και Κ. Γκιουλέκας. Ο κ. Ι. Μπουτάρης, πρόεδρος του Αρκτούρου και πρώην πρόεδρος του προγράμματος NATURA 2000. Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κοκολάκης, αλλά και Δ/ντες Δασών και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και της Νομαρχίας.
Επίσης Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟ Πελοποννήσου κ. Κων. Μαρκόπουλος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΚΟ Ηπείρου κ. Παναγ. Τσιλίκης, Πρόεδροι Κυνηγετικών Συλλόγων κ.α.

Στη συνέχεια με την υπό βροχή τελετή εγκαινίων ακολούθησε η υπό βροχή δεξίωση. Ο χώρος είχε ετοιμαστεί και πάλι και όλοι γεύτηκαν τα εκλεκτά εδέσματα.

Η αγορά ιδιόκτητων σύγχρονων εγκαταστάσεων για τη στέγαση των γραφείων της ΚΟΜΑΘ, φανερώνει την ιδιαίτερη σημασία που δίδει το ΔΣ για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, των επιστημόνων, της θηροφυλακής αλλά και για την εξυπηρέτηση των Κυνηγετικών Συλλόγων και των κυνηγών.

Πλέον οι απαιτήσεις της εποχής από τις Ομοσπονδίες, είναι πολύ μεγάλες. Οι μετεξέλιξη των ομοσπονδιών από απλούς διεκπεραιωτές διαδικαστικών θεμάτων των Συλλόγων, σε επιστημονικούς φορείς που παράγουν πολιτικές στη διαχείριση θηραματικού πλούτου και προστασία του περιβάλλοντος, προϋποθέτει την εγκατάσταση τους σε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια.

Για άλλη μια φορά η ΚΟΜΑΘ έκανε πρώτη το βήμα προς το μέλλον.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων