Αγριόχοιρος το παρόν και το μέλλον του

0

Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος)
ΤΗΛ-FAX 2410 282982 & 231297 ΛΑΡΙΣΑ
Url: www.komthes.gr
e-mail: komthes@otenet.gr

Λάρισα: 02/06/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας ανταποκρινόμενη στην αναγκαιότητα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των κυνηγών της περιοχής της, διοργάνωσε μαζί με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Λάρισας την Τρίτη 31 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ”.

Αυτή η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά τεσσάρων τέτοιων εκδηλώσεων, μία για κάθε νομό της Θεσσαλίας και περιελάμβανε παρουσίαση από τον επιστημονικό συνεργάτη της Ομοσπονδίας κ. Χριστοδούλου με στοιχεία της βιολογίας του αγριόχοιρου, της κοινωνικής του οργάνωσης, τις μετακινήσεις του και την αξιοποίηση του βιοτόπου του, την κυνηγετική του διαχείριση και στοιχεία βλητικής.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος που εφαρμόζει η Ομοσπονδία εδώ και δύο χρόνια για την καταγραφή της κυνηγετικής κάρπωσης αγριόχοιρου στην Θεσσαλία και που έδειξαν μια σημαντική αύξηση της κάρπωσης από την κυνηγετική περίοδο 2003-04 στην κυνηγ. Περίοδο 2004-05 της τάξεως του 32,27 %.

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της παρουσίασης ήταν και το κομμάτι εκείνο που αναφερόταν στην πρόληψη των κυνηγετικών ατυχημάτων στο κυνήγι του αγριόχοιρου (που δυστυχώς τα περισσότερα είναι θανατηφόρα ) με την αναφορά των μέτρων αποφυγής ατυχημάτων στο συγκεκριμένο κυνήγι !!!

Κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Μπαλατσός επισήμανε την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στην επιμόρφωση των κυνηγών και τόνισε την αναγκαιότητα της συσπείρωσης των κυνηγών στις κυνηγετικές οργανώσεις και την αρωγή τους στα ερευνητικά και διαχειριστικά προγράμματα για τα θηράματα που εκπονούν αυτές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων