Σεμινάριο και Διεθνείς Εκθέσεις ΟΚΑ 2005

0

1593-oka.jpg
ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (O.K.A)
Τ.Θ. 34 004 ΑΘΗΝΑ 100 29 ΕΛΛΑΣ
Tηλ./fax: 210 5227388
(Γραφεία: οδός Mενάνδρου 54, Ομόνοια, 3ος όροφος.)
e-mail: okathens@hotmail.com
website: http://www.oka.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Κ.Α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2005

Περί τους 50 εκτροφείς, κριτές & κτηνιάτρους παρακολούθησαν το κυνοτεχνικό σεμινάριο-σταθμό για τα ελληνικά δεδομένα που διοργάνωσε ο Ο.Κ.Α στις 28 και 29 Μαίου 2005, στον εκθεσιακό χώρο Kraft Hill του κου Β. Κουνέλα, στην Αυλώνα Αττικής. Ομιλητής ο παγκοσμίου φήμης γενετιστής επιστήμονας Δρ. Μάλκολμ Β. Ουίλλις από την Σκωτία, συγγραφέας σημαντικών επιστημονικών έργων και βιβλίων γενετικής, μονογραφιών περί φυλών σκύλων, εκτροφέας και κριτής.

Το πρόγραμμα, που διήρκεσε από τις 10 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα κάθε μέρα, συνοδεύτηκε από πιστοποιητικά παρακολούθησης που χορήγησε ο διοργανωτής όμιλος στους παρευρισκόμενους. Μία ώρα κάθε μέρα ήταν αφιερωμένη στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, που ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες, αφού ήταν η πρώτη φορά που οι έλληνες κυνόφιλοι είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν σε ένα επιστήμονα ειδικευμένο στην κληρονομικότητα του σκύλου. Οι απαντήσεις του Δρ. Willis ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές και οι εισηγήσεις του ενδελεχείς και πολύ ενημερωτικές σε όλους τους τομείς που κάλυψε η ομιλία του, από την εξέλιξη και την γενετική του σκύλου έως την επιλεκτική αναπαραγωγή και τα συστήματα ελέγχου των κληρονομικών παθήσεων. [Yπενθυμίζουμε τους τομείς που κάλυψε το διήμερο σεμινάριο: Εξέλιξη του Σκύλου, Δομή του Χρωμοσώματος του σκύλου, Η Συμπεριφορά του σκύλου και πώς κληρονομείται, Αναπαραγωγή του σκύλου και αριθμός Απογόνων, Παράγοντες θνησιμότητας & διάρκεια ζωής των σκύλων, Μεντελιανή Γενετική, Χαρτογράφηση του γονιδιώματος (DNA), γενετικά Χαρακτηριστικά συνδεδεμένα με το φύλο, Χαρακτηριστικά περιορισμένα από το φύλο, η Κληρονομικότητα του χρώματος, Πολυγονιδιακά Χαρακτηριστικά, Ισχιακή Δυσπλασία, Δυσπλασία του Αγκώνα, Επιληψία, Συστήματα αναπαραγωγής (ενδογαμική, γραμμική, εξωγαμική, διασταύρωση), υπολογισμός & συνέπειες της ενδογαμίας, Χρήση του γενεαλογικού χάρτη (πεντιγκρί), Η Κληρονομικότητα της Μορφολογίας, Επιλεκτική Εκτροφή, μορφολογική ανάλυση & επιλογή γεννητόρων (επιθυμητά και ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά).

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το βιντεοσκοπημένο σεμινάριο και / ή αντίτυπο του αγγλικού εγχειρίδιου για εκτροφείς Practical Genetics for Dog Breeders του κου Willis (το οποίο είναι εξαντλημένο αλλά ο Ο.Κ.Α προσφέρει την ευκαιρία στους κυνοφίλους να αποκτήσουν φωτοτυπημένο αντίγραφο) μπορούν να επικοινωνούν με τον Ο.Κ.Α για πληροφορίες και παραγγελίες στα τηλ. 6932061902, 6977336691 ή μέσω του δικτυακού τόπου του Ομίλου, www.oka.gr

Υπενθυμίζουμε επίσης την επόμενη διοργάνωση του Ο.Κ.Α., ΔΙΠΛΗ Διεθνή Έκθεση CAC-CACIB (την 19η και 20η του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών) για όλες τις φυλές σκύλων, στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2005, στο Ε.Κ.Ε.Π (Μεταμόρφωση Αττικής). Πρόγραμμα θα σταλεί στους εκθέτες του ΟΚΑ και θα δημοσιευτεί σύντομα στις ιστοσελίδες του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων