Hμερίδα στις Σέρρες

0

Hμερίδα στις Σέρρες με θέμα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΥΝΗΓΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2002. Ημερίδα στις Σέρρες με τίτλο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΥΝΗΓΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του πάντοτε δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών, και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, της Δ/νσης Κτηνιατρικής Σερρών, του Δασαρχείου Σερρών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. Χορηγός ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.

Θέματα των εισηγήσεων ήταν:
• Το Δίκτυο NATURA 2000 στο… 2002 (Περικλής Μπίρτσας, Δρ. Δασολόγος Θηραματολόγος, Γενικός Δ/ντής ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ).
• Οι απελευθερώσεις θηραμάτων στην Ελλάδα (Νίκος Παραλυκλίδης, Δασολόγος Θηραματολόγος, Διδάσκων Τμ. Δασολογίας & Φυσ. Περιβάλλοντος).
• Νομικό πλαίσιο κατοχής καταγραφής σκύλων (Δημήτριος Τζίκας, Κτηνίατρος, Δ/ντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών).
• Η θήρα ως μέσο τοπικής ανάπτυξης (Κυριάκος Σκορδάς, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ).
• Κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι που μεταδίδονται από τον σκύλο (Γεώργιος Λέκκας, Δ/νση Κτηνιατρικής Σερρών).

Χαιρετισμούς έκαναν οι βουλευτές του Ν. Σερρών, Ο Νομάρχης, Ο Δήμαρχος Σερρών, Ο αντιπρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, ο Δασάρχης Σερρών, ενώ παρευρέθησαν πολιτευτές, υποψήφιοι Δήμων και της Νομαρχίας, πρόεδροι άλλων Κυνηγετικών Συλλόγων, δασικοί υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κυνηγοί.

Μετά τις ομιλίες αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των φορέων. Κοινή πίστη είναι ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν σήμερα οι οργανωμένοι στους Κυνηγετικούς Συλλόγους κυνηγοί, διευκρινίστηκαν θέματα βελτίωσης βιοτόπων, απελευθερώσεων θηραμάτων, ανάπτυξης κυνηγετικού τουρισμού, θέματα κατοχής και καταγραφής κυνηγετικών σκύλων, νομικά ζητήματα, κλπ.

Αξίζει να αναφερθούν οι θετικές παρεμβάσεις και οι επιστημονικές και τεχνικές διευκρινήσεις, των δασολόγων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, του Δασάρχη Σερρών και των Κτηνιάτρων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Σερρών, καθώς επίσης και η άψογη φιλοξενία στο Κυνηγετικό Περίπτερο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων