Στο κυνήγι αλεπούς και…Καμίλας

0

“Οι αλεπούδες κάνουν κακό… στον Τόνι Μπλερ”, είπε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και απαγόρευσε στη φίλη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς να λάβει μέρος σε δυναμική κινητοποίηση υπέρ του κυνηγιού της αλεπούς.

“Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο κυνηγοί αλεπούδων θα διαδηλώσουν υπέρ του “αθλήματος”, στις 22 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο”, γράφουν οι “Τάιμς”. Οι κυνηγοί και μερίδα των Βρετανών αγροτών φοβούνται για την πρόθεση της κυβέρνησης να αρχίσει “διαβουλεύσεις” για το μέλλον του κυνηγιού των αλεπούδων, που μπορεί να είναι η αρχή για ένα νόμο γενικότερης απαγόρευσης που “συζητείται” χρόνια τώρα”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρίγκιπας είπε στη σύντροφό του ότι η συμμετοχή της σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπου θα μετέχουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, θα ερμηνευτεί ως άμεση και απαράδεκτη επίθεση κατά της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ.

Η Καμίλα πάντως είναι αποφασισμένη να αφήσει κατά μέρος την προειδοποίηση του πρίγκιπα και να συνοδεύσει μέλη της οικογένειάς της αλλά και φίλους της σε αυτή την “Πορεία για την ελευθερία και για την επιβίωση”, όπως την ονόμασαν, που θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

“Ακόμη κι αν ο Κάρολος συμμερίζεται την άποψη της Καμίλας ότι η απαγόρευση του κυνηγιού των αλεπούδων θα ήταν προσβολή στις παραδόσεις, λαμβάνει υπόψη του ότι δεν μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος σε πολιτικές συγκρούσεις. Η Καμίλα μέχρι τώρα έχει αντισταθεί στην πίεση του πρίγκιπα”, σχολιάζουν οι “Τάιμς”.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων