Πρόγραμμα Ταυτοποίησης DNA της Ορεινής Πέρδικας [Alectoris graeca graeca]

0

Η ορεινή Πέρδικα Alectoris Graeca Graeca που ενδημεί στον Ελληνικό χώρο και στην Βαλκανική συγγενεύει με τα υποείδη που βρίσκονται στον Αλπικό χώρο, στην Κεντρική Ιταλία και στην Σικελία!

Η γενετική ταυτοποίηση αυτών έγινε με ανάλυση της γενετικής αλυσίδας από τους Ιταλούς.Οι εν λόγω αναλύσεις μπορούν να ταυτοποιήσουν την ακριβή “καθαρότητα” συγκεκριμένων ατόμων και γίνεται από αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά ιδρύματα!

Ο Ωρίων με την χορηγία του Κυνηγός & Φύση και την βοήθεια που καλεί να προσφέρουν οι απλοί Έλληνες Κυνηγοί προχωράει στην γενετική ταυτοποίηση της Ορεινής Πέρδικας του Ελλαδικού χώρου για να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για την γενετική τους καθαρότητα, τυχόν επιμιξίες από πληθυσμούς τσουκάρ και για το ορισμό της Πετροπέρδικας για μελλοντική εκτροφή της!

Τα δείγματα που χρειάζονται θα αποσταλούν από όλη την Ελλάδα στο Κ & Φ και με την συνεργασία του ΩΡΙΩΝΑ θα “κωδικοποιηθούν” και θα αποσταλούν στην Ιταλία, στο τμήμα ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Νάπολης.

Υπεύθυνοι για την ανάλυση των δειγμάτων είναι:
Prof. Milone, Dott. Domenico Fulgione
Dipardimento di Zoologia Universita di Napoli
Federico II – Napoli – Italia

Έτσι ένας “κωδικοποιημενος ” χάρτης με την γενετική ανάλυση των πληθυσμών της πέρδικας επιστημονικά βάσιμος θα είναι στα χέρια των Ελλήνων κυνηγών και στην διάθεση όλων!

Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να γίνει αποδεκτή και να υποστηριχθεί από όλους τους φίλους κυνηγούς!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες κυνηγοί.

Από τη Ορεινή Πέρδικα που θηρεύσαμε, μόλις γυρίσουμε σπίτι, αφαιρούμε επιλεκτικά ένα φτερό από την φτερούγα ή την ουρά, ασκώντας έλξη ώστε να βγει ολόκληρο… χωρίς να πιάσουμε με τα χέρια τη βάση του, το περικλείουμε με ένα πλαστικό (σακουλάκι) και το σφραγίζουμε καλά με λεπτό κορδόνι ή ταινία.

Αναγράφουμε ευδιάκριτα στο έντυπο των πληροφοριακών στοιχείων, τα στοιχεία μας και τα στοιχεία του δείγματος, [εκτύπωση δείγματος πληροφοριακού εντύπου], Ημερομηνία θήρευσης, Υψόμετρο, Νομό και αν είναι δυνατόν, οριοθέτηση της περιοχής του Νομού δηλ. ΒΑ Ευρυτανια..η συνορα Ευρυτανιας-Αιτωλοακαρνανιας!.. κλπ.

Το πλαστικό σακουλάκι με τα δείγματα (φτερά) μαζί με ένα αντίγραφο του πληροφοριακού έντυπου με τα όλα στοιχεία συμπληρωμένα θα τα στείλουμε σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί προσεχώς!

Τέλος για την ηλεκτρονική ενημέρωση των ειδικών σελίδων του προγράμματος για τη συμμετοχή και την αποστολή δειγμάτων, συμπληρώνουμε και αποστέλλουμε την Φόρμα Συμμετοχής αναγράφοντας στα σχόλια (Comments), τα ίδια ακριβώς στοιχεία που αφορούν το αποσταλέν δείγμα προς εξέταση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων