Όπλα – Φυσίγγια στην Πέρδικα

0

Η καραμπίνα και το δίκανο είναι τα κυρίως όπλα του Έλληνα κυνηγού και στην πέρδικα. Προσωπικά κυνηγάω την πέρδικα με δίκανο 66 πόντους, τρία/ πέντε αστέρια και με Νο 7. Στην ανοιχτή κάνη πολλές φορές βάζω μάλλινη τάπα. Τα 32 μέχρι 34 γραμμάρια σε καραμπίνα, είναι αρκετά για την πέρδικα. Πολλοί χρησιμοποιούν Νο 8 ή και 6. Το Νο 5 και 4 όπως και το 9 και 10 θεωρώ ότι είναι υπερβολή.

ΕΦΟΔΙΑ:
1) Ένα ζευγάρι άρβυλα ελαφρά όχι απαραίτητα αδιάβροχα που να δένουν πάνω από τον αστράγαλο σφιχτά είναι το Α και το Ω στην πέρδικα. Απαραίτητα για να έχεις καλή τουφεκιά για να μην κινδυνεύεις (όσο γίνεται βέβαια) στα κατσάβραχα στις σάρες και τις απότομες πλεύρες αλλά κυρίως να μην κουράζεσαι κατά το περπάτημα. Όταν δεν έχεις καλή στήριξη καλό πάτημα, για να αντισταθμίσεις την έλλειψη επαρκούς ισορροπίας θα σκύψεις πιο πολύ θα γονατίσεις θα λυγάς προς τα δεξιά προς τα αριστερά και γενικά θα κουράσεις υπέρμετρα όλους τους μυς του σώματός σου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα κινδυνέψεις.

2) Παγούρι νερό ιδικά στις μεγαλόσωμες ράτσες τουλάχιστον 2 κιλά. Εάν βάλεις τρία δάχτυλα νερό στο παγούρι σου το βάλεις στον καταψύκτη και το απογεμίσει το πρωί με νερό θα έχεις μέχρι το μεσημέρι δροσερό νερό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα ισοθερμικό μεγάλο παγούρι που θα το αφήσεις στο αυτοκίνητο. Το μεσημέρι επιστρέφοντας θα με θυμηθείτε.

3) Μια μπάλα πλαστική λεπτή την κόβουμε στη μέση και την βάζουμε στην τσέπη για να πίνει ο σκύλος νερό χωρίς να έχουμε απώλειες.

4) Σουγιάς και πριόνι σπαστό.

5) Μία δεύτερη φανέλα ένα δεύτερο καπέλο γιατί σίγουρα θα ιδρώσουμε πολύ.

6) Σακίδιο η γιλέκο όπλο ελαφρύ, λίγα φυσίγγια. Μία ζωστήρα είναι υπέρ αρκετή.

7) Ένα ελαφρύ μπουφάν για το πρωί που θα πιάνει λίγο όγκο. Μην ντυθείτε βαριά θα το μετανιώσετε.

8) Φαρμακείο για τα σκυλιά σε περίπτωση φόλας η δάγκωμα φιδιού.

9) Λίγο ψωμάκι λίγο τυρί και καμιά ντομάτα για να πάρουμε δυνάμεις. Όχι σοκολάτες, καραμέλες, και γλυκά. Τραβάνε πολύ νερό.

Μπάμπης Γκαβάς
Φθινόπωρο 2002
e-mail: gavas@tri.forthnet.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων