Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην ZOOTECHNIA 2002

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 0310 733466
FAX: 0310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksath@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην “ZOOTECHNIA 2002”

Αποτελεί πάγια θέση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ότι η εκπροσώπηση του κυνηγετικού κόσμου σε εκθέσεις αλλά και γενικότερα σε εκδηλώσεις με ευρεία συμμετοχή κοινού είναι δραστηριότητα μείζονος σημασίας προκειμένου να αποκατασταθεί στη συνείδηση του κόσμου η εικόνα του Έλληνα κυνηγού, αλλά και να δοθεί μια ευκαιρία για ενημέρωση και επικοινωνία στους κυνηγούς – επισκέπτες των εκδηλώσεων αυτών. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της έκθεσης “ZOOTECHNIA 2002”, στην οποία ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων ήταν η μοναδική κυνηγετική παρουσία, ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών – που ως επί το πλείστον ήταν αγρότες/κτηνοτρόφοι – ήταν και κυνηγοί, προέρχονταν δε από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενημερωθούμε για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς ανά την Ελλάδα.

Μια άλλη διάσταση της συμμετοχής του συλλόγου σε μια έκθεση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κυρίως των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι η αναγκαιότητα της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συμπαράστασης και βοήθειας των ανθρώπων της υπαίθρου στην προσπάθειά μας για τη βελτίωση των βιοτόπων, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αρμονική συνεργασία κυνηγών – αγροτών, άρα βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η σωστή ενημέρωσή τους, ώστε να είναι δεκτικοί σε ενέργειες όπως οι ειδικές σπορές, τα αθέριστα τμήματα σιτοκαλλιεργειών ή, στην περίπτωση των κτηνοτρόφων, να φροντίζουν ώστε να μην καταστρέφουν τα κοπάδια τους τις καλλιέργειες αυτές και τα δενδρύλλια που φυτεύονται σε επιλεγμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες επισκεπτών πέρασαν από το χώρο του Συλλόγου (αγρότες, έμποροι, μαθητές, φιλόζωοι) και ενημερώθηκαν είτε συζητώντας μαζί μας, είτε από τα έντυπα που διένειμε ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων (περιοδικό και ενημερωτικό φυλλάδιο του συλλόγου, κυνηγετικά περιοδικά και εφημερίδες που μας παραχώρησαν για το σκοπό αυτό οι εκδότες τους), κάνοντάς μας να αισθανθούμε ότι επιτύχαμε απολύτως τον πρωταρχικό σκοπό της συμμετοχής μας: την ενημέρωση.

Το γεγονός ότι συμμετείχαν στην έκθεση και οργανώσεις των οποίων οι θέσεις και οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μας, απλά επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της παρουσίας μας εκεί, για να ακουστεί και η δική μας φωνή, οι δικές μας απόψεις, προς χάριν της διατήρησης της ισορροπίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπευθύνους για τη διοργάνωση της έκθεσης, που μας παραχώρησαν δωρεάν το χώρο που μας φιλοξένησε, καθώς επίσης και τους εκδότες κυνηγετικών εντύπων που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας χορήγησαν μεγάλο αριθμό περιοδικών και εφημερίδων για να διανεμηθούν στους επισκέπτες.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων