Βαριές καμπάνες σε λαθροθήρες

0

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙ ΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671-72 FAX: 2610 346614
www.kynomp.gr e-mail: kynomp@hol.gr

ΠΑΤΡΑ 25 / 11 / 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό στην Κυνηγετική Οικογένεια ότι το κυνήγι του λαγού δεν γίνεται ούτε Τρίτη, ούτε τη νύχτα, ούτε με χρήση τρακτέρ, ούτε με χρήση προβολέα.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Βάρδας καταδίκασε πρόσφατα δύο επίδοξους λαθροθήρες σε εξάμηνη φυλάκιση και κατάσχεση ενός τρακτέρ μάρκας FIAT, ενός δίκαννου όπλου και ενός φορητού προβολέα.

Πιο συγκεκριμένα τη Τρίτη στις 13 Νοεμβρίου 2001 και ώρα μία το βράδυ, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Λάττας Γεώργιος μαζί με τους Παναγιώτη Λάττα και Αργύρη Αργυρόπουλο, θηροφύλακα και αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών αντίστοιχα, ασκώντας περιπολία στη θέση «Παλιομαλίκι» Περιφέρειας Νησίου Δήμου Βουπρασίας είδαν να περιφέρεται στους αγρούς μέσα σε αγροτικές εκτάσεις τρακτέρ που έφερε φορητό προβολέα φωτίζοντας τους αγρούς περιμετρικά του οχήματος.

Οι ανωτέρω θηροφύλακες και ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του οχήματος άκουσαν πυροβολισμούς και κραυγές τραυματισμένου λαγού. Μετά από ενέδρα που έστησαν και τον έλεγχο που πραγματοποίησαν εντόπισαν τον τραυματισμένο λαγό, τον προβολέα όπως και το δίκαννο. Ακολούθησε υποβολή μήνυσης και κατάσχεση των πειστηρίων λαθροθηρίας.

Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς δικαστηρίου της Βάρδας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει πάρει πλέον στα σοβαρά το θέμα της λαθροθηρίας στη Ελλάδα.

Με την ίδρυση του σώματος Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν ουσιαστικά στη προστασία του θηράματος και τη φύσης γενικότερα φροντίζοντας για την τήρηση των νόμων που αφορούν την προστασία και αειφορία του θηραματικού πλούτου.

Τα αποτελέσματα δράσης των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων καλό θα ήταν να τα αντιλαμβάνονταν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι οποίοι με τις ενέργειές τους αντιμάχονται και συνεχώς βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

-Ο Πρόεδρος- -Ο Γ. Γραμματέας-
α.α.

Μαρκόπουλος Κων/νος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων