Ενημερωτικές εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς από την ΚΟ Θεσσαλίας

0

1731-7-ko8.jpg

Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ
———————————–
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
————————————
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ:ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 ΛΑΡΙΣΑ- Τ.Κ. 41223
ΤΗΛ: 2410-282982 & 2410-231297 FAX: 2410-282982
Url : www.komthes.gr e-mail : komthes@otenet.gr

Λάρισα: 15/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Μετά από 4 συνεχόμενες σχολικές χρονιές που η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων και με την εμπειρία που αποκόμισε από αυτήν της την εμπλοκή διέγνωσε το κενό ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για την θήρα και τον ρόλο που διαδραματίζει αυτή στο φυσικό περιβάλλον.
Για την κάλυψη αυτού του κενού ενημέρωσης, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέματα όπως : ΄΄ Θήρα και φυσικό περιβάλλον ΄΄ , ΄΄η Θήρα στη σύγχρονη εποχή΄΄ κτλ.
Έτσι σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Μαγνησία και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας οργανώθηκαν ήδη δύο εκδηλώσεις την 7/12/05 στον Βόλο και το διήμερο 9-10/12/05 στην Λάρισα στις οποίες ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Χριστοδούλου παρουσίασε με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε πληροφορίες για τις κυνηγετικές οργανώσεις, για το τι είναι κυνήγι, την επίδραση της θήρας στους πληθυσμούς των θηραμάτων με παρουσίαση αποτελεσμάτων Ελληνικών και διεθνών μελετών, παρουσίαση μελετών για την επίδραση στην πανίδα των φυτοφαρμάκων- της εντατικής γεωργίας- της καταστροφής των βιοτόπων κτλ, ποιος ο ρόλος της θήρας στην φύση, τα οφέλη της θήρας για τον άνθρωπο, την οικονομική διάσταση της θήρας καθώς και την προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στο φυσικό περιβάλλόν, με ιδιαίτερη μνεία στην δράση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Δ/μιας εκ/σης του Ν Λάρισας ξεναγήθηκαν από τον Επιστημονικό μας συνεργάτη στην φύση στο Όρος Μαυροβούνι καθώς και στους ταμιευτήρες νερού της λίμνης Κάρλας με την παρατήρηση και αναγνώριση υδροβίων και παρυδάτιων πουλιών μέσα από τον τεχνικό εξοπλισμό που παρείχε η Ομοσπονδία μας.
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε από την Ομοσπονδία μας ειδικά μελετημένος φάκελος που περιείχε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας που αφορά την δραστηριότητα της θήρας και το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στις εργασίες τους με τους μαθητές.
Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλουμε στην απόκτηση αντικειμενικής γνώσης για την δραστηριότητα της θήρας από τους εκπαιδευτικούς και δεδομένου ότι αυτοί είναι που θα διαμορφώσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των επόμενων γενιών ευελπιστούμε σε μία άρτια και αντικειμενική ενημέρωση των παιδιών για την δραστηριότητα της θήρας, χωρίς παρωπίδες και κατευθυνόμενους συναισθηματισμούς !!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων