Σε περιοδία ενημέρωσης ο Μπασιάκος

0

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο μεταβαίνει αύριο στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη για συσκέψεις με τους Περιφερειάρχες, Νομάρχες, βουλευτές και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες ως προς την πληρότητα του προσωπικού και των μέτρων καθώς και το συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών.

Στη σύσκεψη της Δράμας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των νομών Δράμας και Καβάλας, στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, και στη σύσκεψη της Κοζάνης εκπρόσωποι των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νικ. Τσιαρτσώνης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλ. Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Αθ. Βεζυργιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκιαδάς .

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, επικεφαλής Κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχαν ο Υπουργός Αιγαίου κ. Α. Παυλίδης, ο Υφυπουργός Α.Α. & Τ. κ. Α. Κοντός, ο Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Α.Α. & Τ. κ. Κ. Σκιαδάς, ο Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Φούρλας καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου μετέβη τις προηγούμενες μέρες, στους Νομούς Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου και Ροδόπης. Προήδρευσε αρχικά σε σύσκεψη στη Νομαρχία Ρόδου, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών κ.κ. Χ. Κόκκινου και Σ. Τσίφτη, του Νομάρχη κ. Ι. Μαχαιρίδη, τοπικών βουλευτών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την πληρότητα του προσωπικού και των μέτρων καθώς και τον συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Νομάρχη καθώς και τις τοπικές αρχές για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας να έχουμε μία εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την αξιοποίηση του συνόλου των διατιθέμενων δυνάμεων και μέσων, ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Ιδιαίτερα, στις παραμεθόριες περιοχές, λόγω της διόγκωσης ενός φαινομένου το οποίο βεβαίως στη χώρα μας δεν υπάρχει. Εδώ ακούστηκαν οι απόψεις όλων των φορέων, επιβεβαιώθηκε ότι ο αριθμός του προσωπικού – σε κτηνιάτρους και τεχνολόγους ζωοτέχνες – έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Υπηρετούν ήδη (6) άτομα στη Νομαρχία και μαζί με αυτούς που αναμένεται να προσληφθούν τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός τους θα φτάσει τους είκοσι τρεις (23). Ικανοποιείται στο σύνολό του το αίτημα της Νομαρχίας για πρόσληψη προσωπικού και δίδονται επιπλέον και περισσότεροι ακριβώς για να θωρακίσουμε την περιοχή και τα Νησιά του Ν. Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Επείγουσας Επέμβασης που έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. και ισχύει από το Νοέμβριο του 2004.

Έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός της Ν.Α., ενώ όλοι οι φορείς είναι συντονισμένοι στην κοινή προσπάθεια. Την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων και την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των αποφάσεων έχει – σύμφωνα με το σχέδιο δράσης και την Ε.Ε. – η Δ/νση Κτηνιατρικής της Ν.Α. Δωδεκανήσου όπως και κάθε άλλη Δ/νση Κτηνιατρικής της Ν.Α. της χώρας.

Έχουν συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια οι στρατιωτικοί, οι οποίοι παρίστανται στη σύσκεψη, αλλά και όλοι οι άλλοι φορείς, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Λιμενικοί, οι Αστυνομικοί, οι Τελωνειακοί. Θέλω επίσης να εξάρω τη συνεργασία όλων των φορέων των συναρμόδιων Υπουργείων και των Τοπικών Αρχών στην κοινή προσπάθεια και να πω ότι και τώρα αλλά και στο μέλλον θα ληφθεί το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται, είτε για την στελέχωση σε προσωπικό είτε για την στήριξη σε προμήθεια μέσων, ώστε να υπάρχει θωράκιση της χώρας και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

Αυτή η πολιτική θα εφαρμόζεται και το καλοκαίρι που αναμένεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης αφού κυρίαρχο θέμα για τα Δωδεκάνησα είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η εξασφάλιση τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή ιδιαίτερα τώρα που γίνονται οι κρατήσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο. Επιθυμούμε να μην εμφανιστεί άσχημη εικόνα, ενώ δεν πρέπει να διογκωθούν φαινόμενα που δεν υπάρχουν και τα οποία οδηγούν σε υπονόμευση της τοπικής οικονομίας. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τη συνεργασία που πρέπει με τους τοπικούς φορείς και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά»

Στη συνέχεια ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του Υπουργείου Α.Α. & Τ. πρώτιστα για την πολύ καλή συνεργασία μας και δευτερευόντως για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Βεβαίως υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία θεωρώ ότι στο προσεχές διάστημα θα βρουν και αυτά τη λύση τους.»

Ανάλογες συσκέψεις έγιναν και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, όπου η αύξηση προσωπικού είναι σημαντική, δηλαδή από 4 υπηρετούντες κτηνιάτρους μέχρι τώρα ,να φτάσουν άμεσα τους 14.

Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου επισημάνθηκε η αύξηση κτηνιατρικού προσωπικού από 4 έως πριν λίγο, σε 15 συνολικά κτηνιάτρους και ζωοτέχνες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η σημαντική αυτή αύξηση είναι η πρώτη από το 1994 οπότε πάγωσαν οι διαδικασίες προσλήψεων

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων