Η Γ’ ΚΟΠ ενημερώνει για τη νόσο των πουλερικών

0

1760-kop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 19 – 1- 2006

ΠΡΟΣ: M.M.E.

«Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ενημερώνει για τη νόσο των πουλερικών»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου να διοργανώσει Ενημερωτική Συνάντηση – Ημερίδα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα σε συνεργασία με την Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν.Α. Αχαΐας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας με θέμα: Η νόσος των πουλερικών.

Με δεδομένη την σοβαρότητα του προβλήματος, η ενημέρωση για τη νόσο, που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η μεγάλη συμμετοχή, κάλυψε όλη την γκάμα των στοιχείων που την συνθέτουν, καθώς και την συσχέτισή της με τα είδη της άγριας πανίδας και το κυνήγι τους. Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι, τα συμπτώματα, η αναγνώριση του λοιμογόνου ιού, οι τρόποι μετάδοσης καθώς και οι τρόποι προφύλαξης ήταν τα αντικείμενα της αναλυτικής παρουσίασης από τον Δ/ντή της Δ/νσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν.Α. Αχαΐας κο Παπαγιάννη Θωμά, δίδοντας ως εκ τούτου την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση στα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων που παρευρέθησαν από όλη την Πελοπόννησο. Μεταξύ των άλλων ο κος Παπαγιάννης δήλωσε τα εξής: « Η οικογένεια των κυνηγών προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στις προσπάθειες της Πολιτείας για την ανίχνευση του ιού, συλλέγοντας μέχρι σήμερα εκατοντάδες δείγματα πουλερικών και αποστέλλοντας τα στα ερευνητικά κέντρα. Μέχρι σήμερα όλα τα δείγματα είναι αρνητικά.». Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντινομάρχης Αχαΐας κος Φιλιππάτος Δημήτριος, ο οποίος επαίνεσε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία της τονίζοντας ότι η ενημερωτική αυτή εκδήλωση είναι η πρώτη πανελλαδικά που γίνεται με τέτοια ευρύτητα συμμετοχής».

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: « η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προέβη στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, έχοντας ενστερνιστεί την ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των μελών της, στοχεύοντας παράλληλα στη διοχέτευση της πληροφόρησης στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ενεργοποιούνται. Η απειλή του ιού είναι παγκόσμια, τόνισε, και εμείς θεωρούμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη χωρίς πανικό αλλά και χωρίς εφησυχασμό βέβαια, είναι σημαντικά στοιχεία προφύλαξης».

Συνεπικουρικά με την εκδήλωση οι επιστημονικοί συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ανέλυσαν τα κολοσσιαία προγράμματα που διενεργούνται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τα οποία αφορούν τις Βελτιώσεις βιοτόπων, την Μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών και την σχέση των θηραματικών ειδών με την κυνηγετική δραστηριότητα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα τους για την φύση.

Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα βελτίωσης των βιοτόπων των θηραματικών ειδών αφού αναλύθηκαν οι στόχοι του, οι τεχνικές λεπτομέρειες και οι δράσεις του, δόθηκε η κατεύθυνση στους Κυνηγετικούς Συλλόγους για την εξεύρεση των κατάλληλων τοποθεσιών σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν προκειμένου να συνταχθούν άμεσα τα διαχειριστικά σχέδια βελτίωσης βιοτόπων και να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα. Όσον αφορά το πρόγραμμα προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηραματικών ειδών, αναγνωρίσθηκε η τεράστια σημασία της συλλογής στοιχείων όπως επίσης και για το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ προσδιορισμού της σχετικής αφθονίας των θηραματικών ειδών μέσω της κυνηγετικής δραστηριότητας. Τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα που προκύπτουν έχουν ως στόχο την οργάνωση διαχειριστικών σχεδίων από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς και την διατύπωση σχετικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς στηρίζοντας εμπεριστατωμένα και αδιαμφισβήτητα τις κυνηγετικές μας θέσεις.

Ο κος Μαρκόπουλος κατά την αποφώνιση της ενημερωτικής συνάντησης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα παραπάνω προγράμματα αποτελούν το «στοίχημα» της νέας χρονιάς που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και οι κυνηγοί μέλη τους, μιας και τα προγράμματα αυτά απαρτίζουν το «οπλοστάσιο» μας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα πρέπει όλοι εμείς που τα χρηματοδοτούμε από το υστέρημά μας να τα αγκαλιάσουμε και να έχουν την πλήρη συμμετοχή και υποστήριξή μας προκειμένου να επιτύχουμε.

Τέλος, με την ευκαιρία της ενημερωτικής συνάντησης η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της με την ευχή η καινούργια χρονιά να είναι δημιουργική, πλούσια κυνηγετικά και πάνω από όλα με υγεία για όλους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων