Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

0

Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π) συστήνει η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Βάσω Παπανδρέου με απόφασή της με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για τη στελέχωσή της Γενικής Επιθεώρησης και του Τομέα Νοτίου Ελλάδος που θα εδρεύουν στην Αθήνα και
του Τομέα Βορείου Ελλάδος, που θα εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
Καλό θα είναι με την προτροπή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας να μπουν στην υπηρεσία αυτή στελέχη τα οποία θα διασφαλίζουν και θα προστατεύουν τον θηραματικό πλούτο από ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις σε βάρος των βιοτόπων.

Ακολουθεί ανακοίνωση – πρόσκληση για την στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 09/09/2002
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Αρ.Πρωτ.: 17858
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΙΔ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Αμαλιάδος 17
Ταχ.Κωδ. : 11523 Αθήνα
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 210 6411726

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για την στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
(Ε.Υ.Ε.Π.)

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, προκειμένου να στελεχωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2947 ΦΕΚ 228/ΤΑ/09.10.2001, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με τριάντα έναν (31) Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με Διοικητικό Α.Ε.Ι. έναν (1), με Οικονομολόγο έναν (1), με Πληροφορικούς τρεις (3), με Διοικητικούς Τ.Ε.Ι. δύο (2), με Γραμματέα έναν (1), με Τεχνικούς Τ.Ε.Ι. τέσσερις (4) και με Τεχνικούς Ι.Ε.Κ. πέντε (5),

Π ρ ο σ κ α λ ε ί

Για υποβολή υποψηφιοτήτων τους υπαλλήλους, μονίμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός καθορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/94, δηλαδή όσοι υπηρετούν στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δήμους, Κοινότητες), στις δημόσιες επιχειρήσεις και δημοσίους οργανισμούς καθώς και στα Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο Κράτος, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποσπασθούν για τρία (3) έτη στην Ε.Υ.Ε.Π., λαμβάνοντας σύμφωνα με την §2 του άρθρου 9 του Ν. 2947/2001 ειδική πρόσθετη αμοιβή.

1. Αριθμός θέσεων

Ο αριθμός των θέσεων προς πλήρωση με απόσπαση κατανέμεται στην Γενική Επιθεώρηση, στο Τομέα Νοτίου Ελλάδος και στον Τομέα Βορείου Ελλάδος, ως ακολούθως:

Για την Γενική Επιθεώρηση της Ε.Υ.Ε.Π. με έδρα την Αθήνα:

α) Πέντε (5) θέσεις Επιθεωρητών Περιβάλλοντος από τις οποίες μία (1) θέση Χημικού Μηχ/κού, μία (1) θέση Πολιτικού Μηχ/κού, μία (1) θέση Μηχανικού Περιβάλλοντος/Περιβαλλοντολόγο, μία (1) θέση Αρχιτέκτονα Μηχανικού, μία (1) θέση Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου.

β) Επίσης στο προσωπικό της Γενικής Eπιθεώρησης της Ε.Υ.Ε.Π. εντάσσονται ένας (1) υπάλληλος με ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού, ένας (1) με ειδικότητα Οικονομολόγου, ένας (1) με ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής, ένας (1) με ειδικότητα Γραμματέα, ένας (1) με ειδικότητα Τεχνικού Ι.Ε.Κ.

Για τον Τομέα Νοτίου Ελλάδος της Ε.Υ.Ε.Π. με έδρα την Αθήνα:

α) Δέκα πέντε (15) θέσεις Επιθεωρητών Περιβάλλοντος από τις οποίες τρεις (3) θέσεις Χημικών Μηχανικών, μία (1) θέση Πολιτικού Μηχανικού, τρεις (3) θέσεις Μηχανικών Περιβάλλοντος Περιβαλλοντολόγων, μία (1) θέση Αρχιτέκτονα Μηχανικού, μία (1) θέση Γεωλόγου, μία (1) θέση Μεταλλειολόγου, μία (1) θέση Βιολόγου-Δασολόγου-Γεωπόνου, μία (1) θέση Φυσικού Μετεωρολόγου, μία (1) θέση Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου, δύο (2) θέσεις Μηχανικών Παραγωγής.

β) Επίσης στο προσωπικό του Τομέα Νοτίου Ελλάδος της Ε.Υ.Ε.Π. εντάσσονται ένας (1) ΠΕ Πληροφορικής, ένας (1) Διοικητικός Τ.Ε.Ι., δύο (2) ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών Τ.Ε.Ι., δύο (2) Τεχνικοί Ι.Ε.Κ.

Για τον Τομέα Βορείου Ελλάδος της Ε.Υ.Ε.Π. με έδρα την Θεσσαλονίκη:

α) Έντεκα (11) θέσεις Επιθεωρητών Περιβάλλοντος από τις οποίες δύο (2) θέσεις Χημικών Μηχανικών, μία (1) θέση Πολιτικού Μηχανικού, δυο (2) θέσεις Μηχανικών Περιβάλλοντος Περιβαλλοντολόγους, μία (1) θέση Αρχιτέκτονα Μηχανικού, μία (1) θέση Γεωλόγου, μία (1) θέση Μεταλλειολόγου, μία (1) θέση Βιολόγου-Δασολόγου-Γεωπόνου, μία (1) θέση Φυσικού Μετεωρολόγου, μία (1) θέση Μηχανικού Παραγωγής.

β) Επίσης στο προσωπικό του Τομέα Βορείου Ελλάδος της Ε.Υ.Ε.Π. εντάσσονται ένας (1) ΠΕ Πληροφορικής, ένας (1) Διοικητικός Τ.Ε.Ι., δύο (2) ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών Τ.Ε.Ι., δύο (2) Τεχνικοί Ι.Ε.Κ.

2. Προσόντα Υποψηφίων

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτηση για απόσπαση στην Ε.Υ.Ε.Π. θα πρέπει:

α) Για απόσπαση σε θέση Γενικού Επιθεωρητή και Τομεάρχου Επιθεωρητή, θα πρέπει να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος -κατά προτίμηση κάτοχοι και διπλώματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης ή διδακτορικού τίτλου- και θα πρέπει να έχουν αντίστοιχη εμπειρία σε θέματα διοίκησης στο Δημόσιο ή σε ιδιωτικά νομικά πρόσωπα και να διαθέτουν επαρκή ενασχόληση με θέματα περιβάλλοντος.

β) Για απόσπαση σε θέση Υπευθύνου Τμήματος θα πρέπει να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος να διαθέτουν αντίστοιχη πενταετή εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση επεξεργασίας κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

γ) Για απόσπαση σε θέση Επιθεωρητή Περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης πενταετούς φοίτησης ή πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κάτοχοι διπλώματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και να διαθέτουν τριετή επαγγελματική εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος.

δ) Για απόσπαση σε θέση οικονομολόγου θα πρέπει να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος και θα πρέπει να διαθέτει αντίστοιχη πενταετή εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος.

ε) Για απόσπαση σε θέση υπευθύνου μηχανοργάνωσης θα πρέπει να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος με ειδίκευση στη δημιουργία βάσης δεδομένων, ανάλυση δεδομένων, υποστήριξης ιστοσελίδων κλπ.

στ) Για απόσπαση σε θέση Γραμματέα θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος είτε Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας ή άλλου αναλόγου τμήματος Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

ζ) Για απόσπαση σε θέση προσωπικού Τεχνικής Υποστήριξης θα πρέπει να είναι διπλωματούχοι Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή διπλωματούχοι Ι.Ε.Κ.

3. Αιτήσεις υποψηφιότητας

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στην Δ/νση Διοικητικού της Γενικής Δ/νσης Διοίκησης (Αμαλιάδος 17, 11523 Αθήνα) εντός είκοσι (20) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσης στον ημερήσιο Τύπο. Η αίτηση μπορεί να υποβάλλεται και με συστημένη επιστολή.

Η παρούσα πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων είναι ιδιαίτερη για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ξεχωριστές αιτήσεις να υποβάλλουν υποψηφιότητα τόσο για τον Τομέα Νοτίου Ελλάδος με έδρα την Αθήνα όσο και για τον Τομέα Βορείου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή γίνεται αυτοτελώς.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους υποβάλλουν:

α) Βιογραφικό Σημείωμα (υπηρεσιακή κατάσταση, καθήκοντα, σπουδές, υπηρεσιακές επιδόσεις, ξένες γλώσσες, γνώση χειρισμού Η/Υ, επιμόρφωση κλπ.).

β) Βεβαίωση από την υπηρεσία τους με βασικά στοιχεία προσωπικού μητρώου (χρόνος υπηρεσίας, βαθμός, εκθέσεις αξιολόγησης, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικά κλπ.).

γ) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου, από το οποίο προκύπτει η χρονολογία γέννησης.

4. Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Διοικητικού του ΥΠΕΧΩΔΕ στα τηλέφωνα: 210 6411726, 210 6415725.

5. Δημοσίευση

Η παρούσα πρόσκληση να δημοσιευθεί στις Εφημερίδες “ΤΟ ΒΗΜΑ”, “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και “ΤΑ ΝΕΑ”. Επίσης να κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αθήνα, 09/09/2002

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων