Επείγουσα επιστολή προς τους Περιφερειάρχες από την ΚΣΕ

0

1779-papi.jpg

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ:F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
10563 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210-32.31.271-Fax.210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΘΗΝΑ 13-2-06

Αριθ. Πρωτ. 145

ΠΡΟΣ: – Γενικούς Γραμματείς όλων των Περιφερειών της χώρας

ΚΟΙΝ.: – Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες

-Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμωνκ. Ευαγγ. Μπασιάκο

Θέμα: «Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρούσματα γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκαν σε άγρια πτηνά στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 2 (g) και Άρθρο 4 παρ. 2 (c) της Απόφασης SANCO/10155/2006 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που μόλις ελήφθη, με τίτλο: «Απόφαση της Επιτροπής για τα μέτρα προστασίας σε σχέση με τα ύποπτα κρούσματα της υψηλής παθογένειας γρίπης των πτηνών σε άγρια πτηνά στην Ελλάδα», ορίζεται ότι: «η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει την απαγόρευση της θήρας εντός της ζώνης προστασίας (3 km) και της ζώνης επιτήρησης (10 km) στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ζώνη προστασίας ».

Μετά από αυτή την Οδηγία παρακαλούμε, οι πιθανές απαγορεύσεις για το κυνήγι να λάβουν υπόψη αυτά τα Άρθρα και να περιορίζονται σε συγκεκριμένη ακτίνα (10 km) γύρω από κάθε κρούσμα και μετά τη διαπίστωση του συγκεκριμένου ιού H5N1.

Θεωρούμε ότι αυτή η Απόφαση, που έχει ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βάλει τέρμα στον πανικό που καλλιεργείται από διάφορα μέσα και από αλλού, ενώ παράλληλα είναι μέτρο που εξασφαλίζει πολύ υψηλή προστασία του πληθυσμού. Ταυτόχρονα θα αποτρέψει τη λήψη Αποφάσεων που δεν δικαιολογούνται, όπως απαγορεύσεις κυνηγίου σε ολόκληρους νομούς και σε περιοχές πολύ μεγαλύτερες από τα 10 km, της ζώνης επιτήρησης.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που συνεργάζονται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και συμβάλουν αποτελεσματικά στα μέτρα που η πολιτεία παίρνει, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την εφαρμογή αυτής της Απόφασης της Επιτροπής χωρίς άσκοπη μεγέθυνση του προβλήματος.

Επιπροσθέτως, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα (IP/06/155/13-2-2006) τονίζεται πως: «δεν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα από αυτά που αναφέρονται στην Οδηγία για την Ελλάδα προς στιγμή. Η κατάσταση της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες θα εξεταστεί από τη Μόνιμη Επιτροπή Τροφίμων και Υγείας των Ζώων, που θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 16 και 17 Φεβρουαρίου».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων