Αποτελέσματα δικαστηρίων για λαθροθήρες στη Χαλκιδική

0

1) Κυνηγούσε παράνομα αγριόχοιρο σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Συνελήφθη όμως έπ’ αυτοφώρω από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των Ν. Μουδανιών και της Κασσάνδρας. Μάλιστα μόλις έγινε αντιληπτός απείλησε με το όπλο του τους θηροφύλακες, οι οποίοι και τον άφησαν ώστε να τον συλλάβουν αργότερα με τη βοήθεια και της Αστυνομίας. Το δικαστήριο έγινε σε δύο μέρες και αφού παρέμεινε προφυλακιστέος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα. Η απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου ήταν 9 μήνες και 20 μέρες φυλάκιση.

2) Την ίδια ημέρα εκδικάστηκε σε τακτική δικάσιμο στον Πολύγυρο περίπτωση λαθροθηρίας αγριόχοιρου στο καρτέρι, νύκτα, σε καταφύγιο Άγριας Ζωής και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Το περιστατικό αφορούσε 2 λαθροθήρες που έστησαν καρτέρι νύκτα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Βραστάμων Πολυγύρου και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Έγιναν όμως αντιληπτοί από ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων Ν. Χαλκιδικής και θηροφυλάκων των Κ.Σ. Πολυγύρου, Ορμύλιας και Ν. Μουδανιών. Στήθηκε μπλόκο σε κατάλληλα σημεία στους δασικούς δρόμους της περιοχής με τη βοήθεια και της Αστυνομίας.

Οι λαθροθήρες κατά την επιστροφή τους και αφού αντιλήφθηκαν το μπλόκο, επιχείρησαν να διαφύγουν προσωρινά, αλλά καθώς αναγνωρίστηκαν τα στοιχεία τους, κατατέθηκαν μηνύσεις για άρνηση ελέγχου, παράνομης θήρας, κλπ. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν 9 μήνες φυλάκιση έκαστος, δήμευση των όπλων τους και των αδειών θήρας.

πηγή ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων