Ο κ. Μπασιάκος για την ημέρα δασοπονίας

0

1804-mpasiakos.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 21/03/06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, δήλωσε τα ακόλουθα :

«Πέρασαν ήδη 35 χρόνια από την ημέρα που καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ύστερα από τη θλιβερή διαπίστωση του μεγέθους της καταστροφής της άγριας χλωρίδας και πανίδας. Η καθιέρωση και ο εορτασμός μιας τέτοιας ημέρας παγκοσμίως αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον τεράστιο οικολογικό ρόλο των δασών στη διαμόρφωση ενός υγιεινού και ζωογόνου περιβάλλοντος, απαραίτητου για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Ώστε να ανατραπεί η καθοδική πορεία του φυσικού περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα της άναρχης ανάπτυξης των σύγχρονων κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι απερήμωσης, αλλά και γενικότερα να προστατευθεί το φυσικό μας περιβάλλον, έχουμε θέσει ως βάση της σύγχρονης πολιτικής μας τους ακόλουθους στόχους :

· Την εντατικοποίηση των αναδασωτικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων ανόρθωσης των υποβαθμισμένων δασών.

· Τη δημιουργία περιαστικών δασών.

· Την κατά χώρο οργάνωση των δασών μας σε μια πολλαπλή διαχείριση για παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

· Και βεβαίως την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων.

Στην προσπάθεια αυτή είναι κοινή η ευθύνη του κράτους και των πολιτών για την προστασία και επαύξηση των δασών. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ούτε στερείται οικονομικών θυσιών. Τα τεράστια όμως οφέλη από τη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος αντισταθμίζουν οποιοδήποτε κόστος.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε διαρκώς, με την πολύτιμη συμπαράσταση των αρμόδιων φορέων και τη συμμετοχή του συνόλου των συνειδητοποιημένων πολιτών. Για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα μας εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα πιο σίγουρο μέλλον για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας.»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων