Έγιναν τα εγκαίνια της DIANA 2006

0

1818-dianaegenia2006.jpg

Έγιναν τα εγκαίνια της DIANA 2006

Ο Υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος μαζί με την Υπουργό τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά έκαναν στις 6,30 τα εγκαίνια της DIANA OUTDOOR 2006. Ο Υπεύθυνος της έκθεσης Νίκος Φωτακόπουλος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, που εκτός των δύο υπουργών ήταν ο βουλευτής κ. Βλάχος και η αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αγγελική Κανελλοπούλου, έδωσε το λόγο στον κ. Γιώργο Χαρβαλιά που εκ μέρους της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» και της εταιρείας «ΑΝΩΣΗ» ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο κατακλύζουν τους χώρους της έκθεσης. Στη συνέχεια η κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά έδωσε το στίγμα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη της υπαίθρου μέσα από τον αγροτουρισμό. «Η έκθεση, μας δείχνει το δρόμο για τον τουρισμό της υπαίθρου, αφού η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ορεινό όγκο και αυτό το μεγάλο πλούτο της Ελληνικής γης είναι η ώρα να τον αξιοποιήσουμε ακόμη πιο πολύ με νέες μορφές τουρισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πετραλιά.

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ.Νίκος Παπαδόδημας απευθυνόμενος στον κ. Μπασιάκο τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του, εποπτεύοντος την κυνηγετική δραστηριότητα, υπουργείου και τόνισε τη συμβολή των κυνηγών στο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την γρίπη των πτηνών. Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ δήλωσε με έμφαση τα εξής: «Θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία και να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε όλους εκείνους που χωρίς λόγο και χωρίς αιτία αντιμάχονται και αντιπαλεύουν την κυνηγετική δραστηριότητα. Εγώ ως Πρόεδρος της ΚΣΕ θεωρώ τον υπουργό τον πιο καλό μας σύμμαχο προς αυτή την προσπάθεια με τελικό αποδέκτη το περιβάλλον και την προστασία του γιατί αυτός είναι ο στόχος όλων μας».

Στη συνέχεια ο κ. Μπασιάκος συνεχάρη όλους όσους δούλεψαν για την διοργάνωση της έκθεσης. «Θεωρώ ότι οι κυνηγοί, που διακρίνοτναι για την πολύπλευρη και πολυσχιδή δρατηριότητά τους, συμβάλουν στην επιδίωξη κοινών στόχων. Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον και το δασικό οικοσύστημα υποβαθμίζονται συστηματικά, λόγω της ανάπτυξης ή λόγω της μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων ή της καταστρατήγησης των νομοθετικών ρυθμίσεων. Πιστεύω λοιπόν ότι οι κυνηγοί που διακρίνονται για τις δραστηριότητές τους και την αγάπη τους στο περιβάλλον και την συνεργασία που τους διακρίνει θα εξασφαλίσουν και στο μέλλον την καλή συνεργασία με τις αρχές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων