Έφοδος στις Στροφάδες

0

1820-gkop_logo21.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 12 – 4- 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιφνίδια επιχείρηση πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στις νήσους Στροφάδες ύστερα από την ενημέρωση που έλαβε από την Μητρόπολη Ζακύνθου για την εμφάνιση κάποιων παράνομων οπλοφόρων που είχαν στόχο να πλήξουν την εαρινή μετανάστευση των τρυγονιών.
Οκτώ Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μετέβησαν άμεσα στην περιοχή με την συνδρομή σκάφους της Μητρόπολης πλήρως εξοπλισμένοι και με αλεξίσφαιρα γιλέκα προκειμένου να περιφρουρήσουν τις Νήσους από τους επίδοξους λαθροθήρες. Τα σημάδια της παράνομης δραστηριότητας ήταν εμφανή και αποτυπωμένα στην μικρή έκταση του χώρου.
Πάνω από 25 κατασκευασμένες φυλάχτρες, φυσίγγια γεμάτα αλλά και χρησιμοποιημένα, τρία κυνηγετικά γιλέκα τα οποία έφεραν 43 φυσίγγια, πακέτα από σακούλες σκουπιδιών για την εναπόθεση της «λείας», μέχρι και ένας καταψύκτης που δυστυχώς δεν ήταν άδειος και περιείχε τρυγόνια και μπριζόλες (ένα καλό τσιμπούσι για να γιορτάσουνε το θράσος με το οποίο μας γράφουν όλους τους νόμιμους κυνηγούς στα παλιά τους τα παπούτσια). Σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Δασαρχείο Πατρών έγινε πρωτόκολλο καταστροφής των παράνομα θηρευμένων τρυγονιών, ενώ τα φυσίγγια και τα κυνηγετικά γιλέκα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το χειρότερο από όλα τα παραπάνω ήταν η καταστροφή που δημιουργήθηκε στην χλωρίδα αφού οι «αλητήριοι» έκοψαν κέδρους και ότι άλλα δένδρα και θάμνους έβρισκαν μπροστά τους για να φτιάξουν όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη για να κρύψουν την ξεδιαντροπιά τους και να χτυπήσουν αλύπητα ότι θα ήταν εν πτήση. Το γεγονός ότι δεν σεβάστηκαν το προστατευόμενο μνημείο της φύσης σημαίνει ότι δεν έχουν και κανένα σέβας για την παλαιά Αυτοκρατορική Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον Τάφο του Αγίου Διονυσίου που φιλοξενεί. Οι πράξεις τους και οι ίδιοι είναι αχαρακτήριστοι.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα που περιλαμβάνει μετάβαση στα νησιά, εξοπλισμό και διαμονή απαιτεί αρκετά μεγάλη οικονομική άνεση που σημαίνει ότι λίγοι κατέχοντες έχουν την δυνατότητα αυτή. Επομένως το χαμηλό νοητικό επίπεδο δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει μια τέτοια αδικαιολόγητη συμπεριφορά, αντίθετα δηλώνει την ανεπίτρεπτη νοοτροπία κάποιων που πιστεύουν ότι είναι υπεράνω νόμων και ανθρώπων εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή οικονομική τους κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την μετάβαση της αποστολής στις Νήσους το σκάφος που μετέφερε τους Ομοσπονδιακούς μας Θηροφύλακες σχεδόν διασταυρώθηκε με άλλο ταχύπλοο που μόλις είχε αποπλεύσει από την περιοχή και στο οποίο όπως πληροφορηθήκαμε επέβαινε γνωστός εφοπλιστής. Όμως ο Νόμος ισχύει για όλους, δεν κάνει διακρίσεις για κανέναν και για εμάς που είμαστε ταγμένοι στην προστασία της φύσης αποτελεί μονόδρομο.
Είναι γνωστό πλέον ότι κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επί ένα μήνα είναι παρόν στις νήσους Στροφάδες κάτι που μάλλον κάποιοι ανεγκέφαλοι αμετανόητοι προσπαθούν έστω και στο μικρό διάστημα που έχουν «ελεύθερο» να προκαλέσουν, πλήττοντας όλα αυτά που κάθε χρόνο πασχίζουμε να προφυλάξουμε. Όποιοι και αν είναι αυτοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε έρμαιο στις ακαταλαβίστικες ορέξεις τους, τους κόπους και τις προσπάθειές μας για την διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος. Να είναι βέβαιοι ότι δεν θα διστάσουμε οποιαδήποτε στιγμή να τους εμποδίσουμε και δεν θεωρείται εμπόδιο ούτε η απόσταση των Νήσων ούτε η μετάβασή μας εκεί.
Εν όψει και της φετινής αποστολής μας στις Νήσους Στροφάδες θα θέλαμε η πολιτεία να σταθεί αρωγός της προσπάθειά μας και να συνδράμει με τα ορισμένα από αυτή εντεταλμένα όργανά της, να διευκολύνει το τόσο σημαντικό έργο μας, όχι λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο γραφειοκρατικά, αναζητώντας τις αρμοδιότητες, αλλά την ουσιαστική θεσμική και καθοριστική συμμετοχή της.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι Ομοσπονδιακοί της Θηροφύλακες ως έχουμε ηθική και δεοντολογική υποχρέωση θα διαφυλάξουμε το περιβάλλον και τη φύση σε κάθε περίπτωση φροντίζοντας ταυτόχρονα για την τήρηση των νόμων που αφορούν την προστασία και αειφορία του θηραματικού πλούτου της Ελλάδας διότι εμείς ως Κυνηγετικές Οργανώσεις με τα όργανά μας όπως πάντα θα είμαστε υπέρμαχοι της επί του έργου και επί της ουσίας ανάπτυξης, προστασίας και βελτίωσης του φυσικού μας περιβάλλοντος, αφιερώνοντας τους εαυτούς μας και χιλιάδες ώρες προσωπικού χρόνου σ’ αυτήν μας την ανιδιοτελή προσπάθεια που για μας είναι αξία ζωής.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
α.α.

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων